Vrei adrenalina? Incearca snowhayaking in Apuseni

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 00:00
1828 citiri
Vrei adrenalina? Incearca snowhayaking in Apuseni
Caiacul zburator

2011 va fi al treilea an in care, in comuna Arieseni, turistii se vor putea distra altfel decat dandu-se cu schiurile pe partie. Aici este singurul loc din Romania in care se practica snowhayakingul, un sport extrem perfect pentru oricine are mania vitezei.

Comuna Arieseni se afla la granita dintre judetele Alba si Bihor, la o altitudine de 950 de metri. Locul reprezinta un punct de plecare in traseele de escalada si drumetie din Muntii Apuseni.

Aici a fost practicat pentru prima data in Romania, in 2008, unul dintre cele mai spectaculoase sporturi extreme de iarna: snowhayakingul.

O combinatie intre sanie si bob, coborarea cu "barcuta" (sau caiacul) pe zapada iti ridica la cote maxime adrenalina deoarece nu ai frane, nu-ti poti modifica prea mult directia si te opresti doar cand ajungi pe un teren orizontal.

Inainte de a-ti da drumul la vale, ar trebui sa stii ca pozitia corecta in caiac este aplecat in fata, astfel prevenindu-se posibile socuri asupra coloanei vertebrale. Trebuie sa te asiguri ca locul de oprire este liber, intr-o vale sau contra-panta.

Pentru a-ti mentine directia, poti frana usor cu mainile sau padela in lateral. Acest lucru nu te va ajuta si sa incetinesti, insa.

Viteza pe care o vei prinde este foarte mare, scopul acestui sport fiind sa obtii salturi cat mai spectaculoase, care sa-ti dea senzatia ca zbori.

Pentru a practica snowkayaking-ul in toata splendoarea e bine sa ai parte de o zapada pufoasa.

#sport extrem, #snowhayaking, #vacanta munte, #vacanta arieseni , #Sporturi extreme