Unde faci kitesurfing vara asta?

Sambata, 23 Iunie 2012, ora 00:00
2778 citiri
Unde faci kitesurfing vara asta?
foto: EvadeazaCuNoi

Gusta adrenalina din plin alaturi de specialistii in kitesurfing, in luna iulie, in Turcia. Ei te vor invata cum sa te tii pe picioare pe apa si sa controlezi deplasarea ta, dupa cum bate vantul.

Kitesurfing-ul este un sport care imbina surf-ul si parapanta. Practic, esti tractat de un zmeu pe care il controlezi cu ajutorul unei bare, schimband astfel viteza si directia.

Datorita vantului poti prinde viteza, poti urca peste valuri, sa sari si sa mergi catre valul urmator. Acest sport este din ce in ce mai popular mai ales ca poate fi practicat de oricine.

Sportul acesta nu este tocmai lipsit de riscuri, motiv pentru care sunt recomandate cursurile cu profesionisti. Intr-adevar, kitesurfing-ul e un sport extrem care, dincolo de adrenalina placuta, poate fi periculos pentru incepatori care nu sunt incadrati corespunzator.

O excursie speciala in acest sens va fi organizata in luna iulie de catre baietii de la EvadeazaCuNoi.

Dupa doua astfel de evadari in ultimii doi ani, ei se arata entuziasmati de o noua experienta.

Evenimentul va avea loc la Gokceada, Turcia, loc unde inca nu s-a dezvoltat turismul foarte tare, spre fericirea lui Sebastien Froux, unul din organizatori, care crede ca intensificarea turismului in zona ar strica nota de autenticitate a locului.

"Am fost acum 2 ani si anul trecut in Gokceada. A fost perfect si ma astept sa tot fie asa", spune Sebastien.

In ceea ce priveste costurile, ca mai toate sporturile extreme, kitesurfing-ul este scump. De obicei pretul unei ore este 50 de euro.

"De regula, plecam din tara spre destinatii exotice unde bate vantul pe masura asteptarilor kite-istilor", spune Sebastien.

Daca vrei sa te alaturi "evadatilor" trebuie sa ii contactezi pe acestia prin intermediul site-ului si sa trimiti un avans pentru a se putea rezerva camerele la hotel.

Desi echipa EvadeazaCuNoi alege sa plece tocmai in Turcia pentru a practica acest sport, kitesurfing-ul se poate face si la Marea Neagra, insa aici vantul nu bate la intensitatea necesara sau cu frecventa dorita.

In plus, "din experienta proprie, sa fii aici inseamna plaja aglomerata ceea ce nu e tocmai placut pentru ca grupul se disperseaza mai usor si creste riscul sa faci accident.

Gokceada este o insula reputata ca fiind unul dintre cele mai bune locuri de kite din Europa si avem ocazia sa intalnim multi amatori si profesionisti ai acestui sport. Peste asta, calatoritul aduce o nota de exotism pe langa sportul invatat.

Se mananca extraordinar de bine acolo pentru ca sunt total interzise insecticide si alte produse nocive pentru gust si sanatate", povesteste Sebastien Froux.

Ei mai planuiesc evadari pentru kitesurfing si in Rhodos (Grecia), dar si in Dahab (Egipt).

Potrivit lui Sebastien, francez stabilit in Romania in urma cu mai multi ani, sportul se poate practica inclusiv in tara sa de origine, dar preturile nu sunt atractive.

#kitesurfing, #sport extrem kitesurfing, #kitesurfing Turcia, #kitesurfing EvadeazaCuNoi , #Sporturi extreme