Prea stresat? Incearca putin zorbing!

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 00:00
2972 citiri
Prea stresat? Incearca putin zorbing!
Zorbing

Imagineaza-ti ca te rostogolesti la vale intr-o bila gonflabila imensa, fara niciun sistem de oprire si fara nici o cale de iesire. Daca deja te-a apucat ameteala, cu siguranta ca vei considera zorbingul un sport extrem.

Prima bila de acest gen, cunoscuta ca "zorb", a fost conceputa in anii '80, in Marea Britanie. Ideea a fost a unui artist irlandez, zorbul original masurand 23 de metri in inaltime si avand in interior un sistem numit "gimbal".

Scopul era ca persoana din interior sa nu se roteasca odata cu bila, vehiculul fiind dotat chiar si cu doua scaune. Calatorii se puteau relaxa, in timp ce zorbul ii ducea la destinatie. Oricat de fascinant ar suna, ideea nu a avut succes.

Insa astfel s-a nascut unul dintre cele mai amuzante sporturi extreme, zorbul fiind folosit pe post de jucarie de doritorii de distractie din toata lumea.

Exista doua feluri de zorburi: ud si uscat. Ambele tipuri au nevoie de un punct de pornire aflat la inaltime, cum ar fi varful unui deal si de o persoana binevoitoare care sa iti faca avant. Mai departe, nu ai nevoie decat de gravitatie.

In zorbul uscat nu trebuie decat sa incerci sa nu ametesti, insa varianta sa uda este o cu totul alta poveste. In acest caz, esti incurajat sa ramai in picioare si sa alergi in interiorul bilei exact ca un hamster in rotita sa. Provocarea este sa ramai vertical pana la baza dealului.

Poate suna usor, dar nu este deloc asa deoarece inainte de plecare ti se arunca o galeata de apa inauntru. Dupa cum va imaginati, suprafata devine foarte alunecoasa.

Zorbingul a devenit un succes si in Romania, fiind practicat pe iarba sau zapada in locuri precum Poiana Brasov, Cheile Rasnoavei sau Caile Gradistei.

#sport extrem, #zorbing, #sport, #timp liber , #Sporturi extreme

Curs valutar

1 EUR = 4.9749 RON

-0.0001

1 USD = 4.8347 RON

0.0081
  1. De ce să alegi o periuță electrică pentru copii?
  2. Tehnici de productivitate în călătoriile de business
  3. Aparatele indispensabile dintr-o casă de vacanță, pentru o experiență confortabilă
  4. Cum să sortezi eficient rufele înainte de spălare
  5. Soluții smart pentru spații mici. Obiecte sanitare perfecte pentru băi mici
  6. Cum să accesorizezi o rochie pentru un look desăvârșit?
  7. Beneficiile odorizantelor profesionale în industria HoReCa: de ce contează mirosul?
  8. Cadouri originale cu un buget redus pe care le poți dărui la orice eveniment