Manager sportiv, despre vointa cand munca iti acapareaza viata

Sambata, 22 Martie 2014, ora 00:00
3517 citiri
Manager sportiv, despre vointa cand munca iti acapareaza viata

Alexandra Georgiadis este un manager impatimit al sporturilor, pasiune care a adus-o in boardul de management al unuia dintre cele mai mari centre sportive din Bucuresti.

"Timpul nu reprezinta niciodata o scuza, totul depinde de cum ne setam intentiile si prioritatile", explica Alexandra Georgiadis, care sustine ca secretul de a-ti face un program zilnic de sport consta in "perseverenta cu care transformam antrenamentele istovitoare in placere".

In plus, atitudinea si modul in care ne raportam la provocarile de zi cu zi sunt determinante pentru frumusetea corpului, sustine aceasta.

Ea iti impartaseste si un secret al frumusetii sale: bodyART, un concept nou de antrenament care se adreseaza nu doar fizicului, ci si asupra psihicului. Georgiadis adora aceasta forma de sport ce imbina miscarile de yoga cu gimnastica medicala.

Intr-o lume in care a manca sanatos si a face miscare reprezinta o adevarata provocare, managerul Alexandreea Spa, mama a trei copii, demonstreaza ca totul tine de vointa. Dar si de noroc, uneori.

Si dumneavoastra sunteti un manager si va confruntati zilnic cu lipsa timpului. In plus, sunteti mama, dar ramaneti o sportiva convinsa. Cum ne recomandati sa ne mentinem in forma, chiar daca avem un program incarcat?

Cunosc multi oameni in randul prietenilor si al clientilor care, desi, muncesc foarte mult, avand responsabilitati si functii importante, nu neglijeaza programul zilnic de miscare.

In sport, secretul consta in perseverenta cu care transformam antrenamentele istovitoare in placere. Miscarea ne confera o stare de bine, de optimism, un sentiment de bucurie si multumire.

De asemenea, copiii au fost implicati de mici in activitati si competitii sportive. Noi suntem de fapt exemplele pe care le oferim si cu cat mai devreme ii orientam catre performanta si disciplina, cu atat mai pregatiti vor fi pentru viata.

Noi ne consideram norocosi, suntem o familie de sportivi si avem tot felul de activitati pe care le facem impreuna.

Timpul nu reprezinta niciodata o scuza, totul depinde de cum ne setam intentiile si prioritatile.

Ce parere aveti despre alternativele la sport? Ma refer aici la electrostimularea activa, remodelarea corporala si alte astfel de optiuni.

Este bine sa combini sportul si tratamentele corporale, masajul si electrostimularea. Aceste tehnici sunt foarte bune pentru piele iar combinatia dintre ele poate da rezultate spectaculoase.

Pe langa sport, aveti si vreun "secret" de nutritie?

Pentru multi dintre noi, a manca sanatos si a face miscare reprezinta o adevarata provocare.

"Secretul" meu nu inseamna doar sa ma abtin cateva luni de la mancarurile preferate, ci sunt principiile pe care le respect in alimentatia de zi cu zi.

Consum alimente naturale, gatite prin tehnici simple si sanatoase.

In ceea ce priveste dietele, rezultatele sunt vizibile doar pe perioada in care ai redus din numarul caloriilor, insa daca iti doresti sa fii in forma tot timpul trebuie sa iti formezi un stil de viata cat mai sanatos. Ai nevoie de vointa pentru a-ti crea o dieta permanenta, care sa contina cat mai multe alimente necesare bunei functionari a organismului.

Care este sportul dumneavoastra preferat?

In 17 ani de experienta si cursuri (deepWORK, pilates, spinning, aerobic), unul dintre cele mai complexe antrenamente este bodyART, un concept nou creat de Robert Steinbacher si Alexa.

Este un antrenament care se adreseaza nu doar fizicului si nu se concentreaza doar asupra muschilor, ci si asupra psihicului, fiindca omul este format din trei elemente: trup, minte si suflet, intr-o armonie perfecta.

Este o noua forma de miscare recomandata tuturor, bazata pe tehnici de yoga si pe miscari din gimnastica medicala, folosind tehnici de respiratie, care relaxeaza, iar exercitiile confera forta, stabilitate, mobilitate si elimina stresul.

Indoor cycling vs. plimbare cu bicicleta. Ce ati alege si ce ne recomandati sa alegem?

Fiind antrenor Spinning (indoor cycling) si iubitoare de mountainbike (imi place sa particip la competitii sportive), in functie de anotimp, de timp liber, imi place sa fac indoor cycling, dar si sa merg cu bicicleta.

Daca aveti o pasiune pentru mersul pe bicicleta, Indoor Cycling este solutia ideala de suplimentare a antrenamentului, ori de cate ori conditiile meteorologice va impiedica sa pedalati in aer liber.

Pentru a avea rapid un corp frumos si sanatos si pentru a favoriza pierderea in greutate, imbunatatirea tonusului muscular si a fortei, precum si stimularea sistemului cardiovascular, indoor cycling este alegerea perfecta.

Ce parere aveti despre afirmatia "Corpul este o arta ce trebuie studiata"? Sunteti de acord? Sau credeti ca frumusetea corpului depinde foarte mult de mostenirea genetica?

Pentru fiecare dintre noi este important sa se simta bine in pielea sa, sa fie in armonie cu mediul si cu modul de viata.

Atitudinea si modul in care ne raportam la provocarile de zi cu zi sunt determinante pentru frumusetea corpului.

Este nevoie de timp, vointa si rabdare pentru a constientiza ca rezultatele noastre depind in mare masura de o dieta corespunzatoare, de antrenamente, si nu doar de o mostenire genetica.

De acord, corpul este o arta ce trebuie studiata cu atentie, in permanenta.

Credeti ca o infatisare placuta poate fi de ajutor in calea catre succes? Sau este doar un mit?

Este important sa constientizam ca infatisarea pe care o avem produce un puternic efect asupra respectului de sine, asupra relatiilor si a perspectivelor de viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#manager sportiv, #cum sa faci sport, #Alexandra Georgiadis Alexandreea Spa , #Spa