Cum iti alegi echipamentul de schi

Sambata, 12 Octombrie 2013, ora 00:00
6755 citiri
Cum iti alegi echipamentul de schi

Sezonul de schi s-a deschis, iar daca toata iarna trecuta te-ai antrenat cu echipament "de inchiriat", acum a venit momentul sa faci cateva achizitii serioase in acest sens.

Echipamentul de incepator ti se potriveste cel mai bine, chiar daca nu e prima data cand schiezi. Dar stii sa faci diferenta intre echipamentul "de incepator" si cel "profesionist"?

Echipamentul de incepator este mai "soft", nu este atat de "agresiv" cand te dai pe partie, explica Michael Haubiz, instructor de ski, snowboard si snowbike in Tirol, pentru Business24.

"Diferenta este data de materialul din care sunt realizate schiurile: in cazul echipamentului de incepatori 'miezul' schiurilor este realizat din plastic, este mai usor de manevrat. Schiurile profesionale sunt realizate din materiale mai dure si mai grele, pentru un schi mai agresiv".

Este o diferenta mare si intre claparii de incepatori si cei de profesionisti, puncteaza acesta. Ghetele pentru competitie nu sunt deloc confortabile, sunt "ca incaltamintea balerinelor: daca-i porti, te dor picioarele. Sunt extrem de dure si nu tin deloc de cald", spune Michael Haubiz.

In ceea ce priveste "cel mai bun brand" de echipament de schi, acesta sustine ca trebuie sa afli ce brand ti se potriveste, pentru ca fiecare brand are forma sa specifica, asa cum fiecare om are picioarele diferite.

"Cel mai important nu este nici macar magazinul, ci sa gasesti un magazin in care vanzatorul sa te consilieze, sa-ti permita sa probezi mai multe tipuri de schiuri. Doar incercand poti afla care este brandul care ti se potriveste", sustine acesta.

Cat investim in echipamentul de schi?

"Pentru un echipament profesionist complet de schi ai nevoie de aproximativ 2.500 de euro, iar pentru incepatori 1.000 de euro ar trebui sa fie suficient", spune specialistul.

"Chiar saptamana trecuta mi-am cumparat un echipament de schi si am dat 1.200 de euro pe schiuri de curse, 450 de euro pe clapari... Dar ai nevoie de lenjerie, de pantaloni, geaca, o casca - foarte importanta pentru siguranta ta", puncteaza aceasta.

In Romania cele mai cunoscute magazine din care poti achizitiona echipamente de schi sunt Decathlon, Intersport, Hervis, Himalaya, Boarder's Shop si dar si Ski Center, mai nou.

Si pentru ca nu vrei sa pierzi timp in vacanta cu astfel de detalii, Business24 iti propune cateva variante pe care sa le incerci inainte de a pleca in vacanta la schi.

Schiuri Fischer Viron

Sursa:SkiCenter

CLAPAR VITA SENSOR2 80

Sursa: Himalaya

Casca Schi Hacker Salomon

Sursa: Decathlon

#echipament schi, #echipament schi Himalaya, #schi Austria , #Ski