Mai rapid decat elicopterul tau personal si mult mai sigur. Esti gata sa-ti iei un Lilium? (Video)

Sambata, 28 Mai 2016, ora 00:00
10686 citiri
Mai rapid decat elicopterul tau personal si mult mai sigur. Esti gata sa-ti iei un Lilium? (Video)
Foto: European Space Agency

Calatoriile aeriene ar putea intra intr-o noua faza, intr-un timp foarte scurt. Inginerii unui start-up aflat sub umbrela incubatorului de afaceri al Agentiei Spatiale Europene promit sa revolutioneze modul in care vei calatori pe distante de pana la 500 km, in urmatorii doi ani.

Acestia lucreaza la aeronava de mici dimensiuni Lilium, care ar putea deschide drumul spre o era a aparatelor de zbor personale inca din 2018, dupa cum mentioneaza reprezentantii Agentiei Spatiale Europene, citati de portalul Just Luxe.

"Ne concentram pe crearea unui avion de mici dimensiuni care sa poata decola si ateriza pe verticala si care sa nu aiba nevoie de infrastructura complicata a unui aeroport", a explicat Daniel Wigand, directorul executiv al companiei producatoare.

Lilium va fi un avion usor de folosit in zone urbane si care are avantajul de a fi prietenos cu mediul gratie motoarelor sale electrice.

Ar putea atinge o viteza maxima de 350 km/h, mai mare decat cea a elicopterelor, dar mai redusa decat a avioanelor private din prezent.

Avionul viitorului proiectat de europeni are avantajul de a fi mai sigur decat elicopterele civile.

Conform reprezentantilor Agentiei Spatiale Europene, Lilium se inscrie in categoria aeronavelor sportive usoare care evolueaza la altitudini de pana la 3.000 de metri, in conditii meteo favorabile, la lumina zilei.

Pilotii vor avea nevoie de un curs de pregatire de 20 de ore pentru a obtine brevetul care le permite sa se aseze la mansa avionului lor personal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avion personal, #avionul viitorului, #avion personal Lilium , #Scoala de pilotaj avioane