Solistul Iron Maiden initiaza afaceri in industria aviatica

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 20:09
1395 citiri
Solistul Iron Maiden initiaza afaceri in industria aviatica

Bruce Dickinson, solistul trupei Iron Maiden, spera sa creeze cateva sute de locuri de munca in sudul Tarii Galilor, dupa ce va lansa o companie de service si mentenanta pentru avioane.

Bruce Dickinson, care detine brevetul de pilot pe liniile aeriene comerciale, este patronul companiei Cardiff Aviation Ltd., care va avea sediul la baza aeriana Twin Peaks Hangar din localitatea galeza St. Athan, informeaza bbc.co.uk.

Compania a inchiriat hangarul - ce are o suprafata de 12.263 de metri patrati - de la guvernul galez, care s-a declarat la randul sau incantat de aceasta initiativa.

Dickinson spune ca Tara Galilor are o legatura speciala si indelungata cu industria aeronautica.

St. Athan este una din cele cinci zone comerciale galeze deschise in mod oficial prin decizie guvernamentala, in aprilie, pentru initiativele private de afaceri si se concentreaza asupra activitatilor legate de industria aeronautica.

Compania Cardiff Aviation Ltd. va asigura service-ul si mentenanta pentru avioanele si celelalte aparate de zbor care apartin companiilor aeriene majore si independente.

Compania va asigura si cursuri de formare profesionala si a obtinut deja documentatia necesara pentru a putea sa elibereze certificate de zbor si pentru avioane provenind din alte tari, inclusiv din Statele Unite ale Americii.

Dickinson, care este pilot de avion de peste 20 de ani, a pilotat aeronava cu care echipa FC Liverpool a calatorit la Napoli, in 2010, pentru partida cu formatia locala, din grupele Europa League.

In 2008, rockerul britanic a pilotat un avion care i-a readus la Londra pe o parte dintre pasagerii britanici ramasi imobilizati pe aeroportul din Sharm El Sheikh, dupa prabusirea turnului de control.

Bruce Dickinson, in varsta de 52 de ani, a pilotat nu doar charterele comerciale ale companiei Astraeus, ci si avionul trupei Iron Maiden cu ocazia deplasarilor grupului britanic in diverse colturi ale lumii. Muzicianul a participat, de asemenea, la cateva operatiuni de salvare pe calea aerului a unor turisti britanici aflati in situatii dificile.

#Bruce Dickinson Iron Maiden, #solist Iron Maiden aviatie, #industria aviatica Bruce Dickinson , #Scoala aviatie