FitCurves: Opt aparate in 30 de minute. Rezisti?

Sambata, 11 August 2012, ora 00:00
9220 citiri
FitCurves: Opt aparate in 30 de minute. Rezisti?

Antrenamentul FitCurves este una dintre cele mai rapide si sanatoase forme de a te mentine in forma, sustin creatorii programului. Acesta presupune imbinarea antrenamentului de forta cu cel cardio, prin parcurgerea unui ciclu de lucru cu opt aparate hidraulice si opt zone de aerobic.

Programul a fost construit de Gary Heavin si sotia sa, Diane, si este utilizat in peste 10.000 de cluburi din lume. Sistemul iti permite, indiferent de varsta si de nivelul conditiei fizice, sa practici un program de fitness complet in doar 30 de minute pe zi, de trei ori pe saptamana. Mai mult, eficienta si siguranta antrenamentelor este atestata de cercetari stiintifice.

Pentru a afla mai multe lucruri despre acest program de fitness destinat exclusiv femeilor, Business24 a vorbit cu Sol Sinceac, manager al clubului FitCurves.

Care sunt avantajele unui astfel de program de exercitii?

Femeile de afaceri sunt foarte ocupate cu munca de birou si cu greu gasesc momente in care sa-si dedice timp pentru sanatatea lor. FitCurves a identificat aceaste femei ca facand parte dintr-un target diferit fata de cel al salilor obisnuite de fitness si a ales sa li se adreseze direct, venind cu un serviciu gandit special pentru acestea. Pe langa felul in care isi cheltuie timpul, aceste femei au nevoie de eficienta, intimitate si de rezultate rapide. Toate aceste nevoi sunt acoperite in conceptul FitCurves: "Fast, Safe and Fun."

Recomandarea FitCurves este ca frecventa antrenamentelor sa fie de 3 ori pe saptamana. Durata unei sedinte este de doar 30 de minute. Practicat astfel, mersul la sala de fitness poate fi inclus in rutina saptamanala, fara prea mare efort de timp. In scurt timp, practicarea sportului va intra in obisnuinta, mai ales ca noua membra va incepe sa simta beneficii pe mai multe planuri. Cu ajutorul metodei sale revolutionare, FitCurves ajuta femeile sa slabeasca, sa isi tonifieze masa musculara, sa-si imbunatateasca rezistenta fizica si sa isi schimbe metabolismul.

Programul clubului este de la 08.00 la 21.00, astfel incat clienta poate alege intervalul orar potrivit, aceasta avand acces nelimitat in programul clubului.

Studiile dezvoltate de compania mama din Statele Unite au aratat ca femeile isi doresc sa mearga la fitness fara a fi inhibate de barbati, de oglinzi si fara sa se simta constranse sa poarte machiaj. Astfel, centrul devine un loc intim, cu o comunitate stransa care le ofera clientelor un spatiu in care sa se simta bine in pielea lor. Iar aici s-a dovedit a fi cheia succesului.

Cum reuseste acest tip de antrenament sa lucreze toate grupele principale de muschi in doar 30 de minute?

Programul Curves de 30 de minute presupune parcurgerea unui ciclu de lucru cu opt aparate hidraulice, ce folosesc forta proprie, deci nu exista greutati si imbina exercitiile de forta cu opt zone de aerobic. La fiecare 30 de secunde se trece la urmatoarea zona, astfel exista suficient timp pentru ca grupele musculare sa fie lucrate, dar si suficient timp pentru ca acestea sa se relaxeze.

Mai mult, majoritatea aparatelor lucreaza cate doua grupe diferite de muschi in acelasi timp, insemnand ca efectele sunt de doua ori mai bune decat intr-o sala obisnuita de fitness, unde lucrezi cate o zona de muschi pe rand. O membra parcurge acest circuit special de 3 ori in cele 30 de minute.

Difera antrenamentele pe care le parcurg femeile pana in 50 de ani si cele pentru femeile peste 50 de ani?

Antrenamentele sunt identice pentru toate femeile, indiferent de rezistenta sau varsta. Ceea ce face ca antrenamentele sa fie personalizate pentru fiecare persoana este intensitatea cu care sunt folosite aparatele. Aparatele se adapteaza la rezistenta fiecarei membre deoarece nu folosesc decat forta proprie. Cu cat forta creste, cu atat intensitatea antrenamentului creste. In timp, intensitatea unei sedinte creste deoarece rezistenta si forta lor creste.

Cat costa un abonament la FitCurves?

Abonamentul costa aproximativ 135 lei si se poate face dupa analiza condititiei fizice, aceasta fiind gratuita. Analiza conditiei fizice este un element unic la FitCurves si are un rol foarte important. Este momentul in care viitoarea membra cunoaste personalul, se familiarizeaza cu conceptul si discuta cu antrenoarea despre starea de sanatate si despre scopurile sale.

Impreuna cu antrenoarea, viitoarea membra FitCurves stabileste cateva obiective realiste, dar si motivante, pentru a putea masura constant rezultatele obtinute. Astfel, clienta are suportul antrenoarei intru totul si intra in aceasta comunitate de femei puternice.

FiCurves este cea mai mare franciza de fitness din lume, peste 10.000 de locatii fiind deschise in 74 de tari. In Romania, primul club s-a deschis in Bucuresti in noiembrie 2009. In Capitala, exista doua centre, unul langa Mall Vitan si unul in zona Drumul Taberei.

#program fitness, #fitness FitCurves, #fitness femei, #program fitness femei , #Program fitness