Moby Dick, regina vitezei pe doua roti, iese la licitatie. Cat ai da sa ai o piesa de colectie in garaj?

Sambata, 06 Mai 2017, ora 00:00
4931 citiri
Moby Dick, regina vitezei pe doua roti, iese la licitatie. Cat ai da sa ai o piesa de colectie in garaj?
Foto: Extravaganzi

Daca esti fan moto nu ai cum sa nu visezi la legendele pe doua roti care au zbarnait pe sosele sau pe circuit de-a lungul timpului. Nici nu mai vorbim despre visul de a avea una in garajul personal!

Ei bine, zana bikerilor pare sa-ti fi ascultat dorinta, caci una dintre legendarele motociclete de acum 9 decenii va fi curand scasa la licitatie de renumita casa Sotheby's, anunta Extravaganzi.

Este vorba de o motocicleta Rolls Royce, cunoscuta sub numele de Brough Superior SS100 la momentul lansarii sale in 1928, si ulterior poreclita Moby Dick din cauza ca parea imposibil de prins de catre urmaritori.

Moby Dick si-a capatat faima in 1931, cand a stabilit recordul de viteza pe doua roti pentru acea epoca: 185 km/h, iar cativa ani mai tarziu a recidivat gonind cu 202 km/h.

Uluitoarea piesa vintage a fost pastrata in conditii excelente de-a lungul timpului, urmand sa fie vedeta unei licitatii organizata de Sotheby's la Vila Erba de e malul lacului Como.

Desigur, pretul este piperat, intre 500.000 si 700.000 de euro, dupa estimarile specialistilor, dar nu trebuie uitat ca vorbim de o veterana cu un palmares impresionant si infatisare impecabila. Tu cat ai fi pregatit sa oferi?

#licitatie Sothebys, #licitatie motocicleta Rolls Royce, #motocicleta vintage , #Motociclism