Johammer 1, o motocicleta cum n-ai visat. Iata ce poate face!

Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 00:00
6139 citiri
Johammer 1, o motocicleta cum n-ai visat. Iata ce poate face!
Foto: Johammer

Electric este noul cuvant care defineste viitorul noilor game auto-moto, iar Johammer 1, creatia austriecilor de la Johammer e-mobility GmbH, nu face rabat de la aceasta regula.

Motocicleta prototip pe care firma austriaca intentioneaza sa o puna in productie cu ajutorul unei campanii de strangere de fonduri se dovedeste un vehicul cu utilitate extinsa, remarca Bloomberg.

Dincolo de detaliile privind autonomia si viteza bestiei pe 2 roti, J1 se poate transforma rapid intr-o sursa de energie pentru casa ta, daca bateria acesteia este conectata la un sistem de panouri fotoelectrice pentru perioada in care motocicleta sta linistita in parcare.

Dar acestea sunt amanunte care tin mai mult de uzul gospodaresc al vehiculului, in vreme ce pe noi ne intereseaza detalii legate de abilitatea bestiei de a cuceri soselele.

In primul rand, J1 se face remarcata prin forma sa neobisnuita, pe care Johann Hammerschmid, fondatorul companiei, prefera sa o asemene cu aceea a unui cal.

Corpul din polipropilena are furca infipta direct in el, o inovatie in designul clasic al vehiculelor pe doua roti.

In clipa de fata, 60 de exemplare ale primei generatii Johammer bazaie deja de doi ani prin Europa Centrala, motorul electric asigurandu-le o autonomie de 300 km.

J1 este versiunea imbunatatita a motocicletei pe care austriecii vor sa o puna in vanzare in doua modele diferentiate de performantele lor.

Astfel, J1.200, versiunea de top a motocicletei electrice, are un pret de vanzare de 25.000 de euro si se dovedeste capabila sa parcurga 215 km pe trasee offroad sau 300 km in mediu urban cu o singura incarcare.

La priza, durata de incarcare a bateriei este de 3,5 ore, dar aceasta accepta si varianta incarcarii rapide, care necesita totusi 80 de minute de asteptare.

Nu vei vedea niciun ceas afisat pe bordul motocicletei tale, toate informatiile fiindu-ti livrate in oglinda-display retrovizoare.

Viteza bestiutei electrice este limitata la 120 km/h, J1 dovedindu-se un cruiser inedit care iti permite sa savurezi in liniste peisajele rurale din centrul Europei, iar abilitatea sa de a-ti asigura un strop de energie in plus acasa se dovedeste si mai interesanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#motocicleta electrica, #motocicleta viitorului, #motocicleta Johammer J1 , #Motociclism