Joci golf? Iata cele mai interesante terenuri din lume

Sambata, 17 August 2013, ora 00:00
3271 citiri
Joci golf? Iata cele mai interesante terenuri din lume
Foto: Lux Worldwide

Daca esti pasionat de golf, inseamna ca stii cat de mult conteaza sa joci pe un teren celebru in lumea intreaga, pe care au pasit cei mai renumiti jucatori ai istoriei.

Aceasta este si frumusetea jocului: niciun teren nu seamana cu altul. Pe intreg mapamondul vei descoperi trasee de golf cu istorie si renume, din Europa pana in SUA, Japonia si Noua Zeelanda, fiecare cu peisaje care iti taie rasuflarea si cu gauri la care ai nevoie de toata concentrarea din lume, pentru a reusi.

Business24 iti prezinta cateva terenuri de golf consacrate, care au devenit celebre atat pentru competitiile de mare anvergura gazduite, dar si pentru locurile spectaculoase in care sunt amplasate.

The Old Course, St. Andrews - Scotia

Vrei sa vezi de unde a inceput totul? Joaca pe The Old Course, batranul teren din St. Andrews, Scotia, locul unde s-a scris la propriu istoria golfului.

Gaura nr. 18, unde jucatorii isi incheie traseul, te asteapta langa sediul The Royal and Ancient, institutia care reglementeaza golful in Europa.

Cei care nu sunt convinsi de calitatile acestui teren de golf ar trebui sa stie ca istoria sa se intinde de-a lungul a 600 de ani, iar celebrii jucatori Bobby Jones si Tiger Woods s-au declarat incantati de experienta, dupa ce au jucat aici.

Cape Kidnappers - Noua Zeelanda

Vrei ceva mai spectaculos? Joaca pe terenul Cape Kidnappers, de pe coasta de est a Insulei de Nord din Noua Zeelanda.

Probabil ca aici sunt realizate calendarele anuale cu imagini din golf, pentru ca peisajele sunt de-a dreptul remarcabile.

Traseul se intinde pe 6,5 kilometri, pe coasta inverzita ce strajuieste golful Hawke.

Gradul de dificultate al acestui teren este unul foarte ridicat, iar orice lovitura gresita te trimite, nu in tufisurile de la margine, dupa minge, ci direct in Oceanul Pacific.

Valderrama - Spania

Un teren mai nou, infiintat in 1974, sub numele Las Aves, te asteapta in Spania. In 1985 a fost transformat definitiv intr-o bijuterie a coroanei golfului Spaniol de Jaime Ortiz Patino, nepotul unui renumitului miliardar bolivian.

Traseul te poarta printre stejari batrani, pana pe malul unui lac in care se varsa cascade repezi. Aici s-a jucat prima Cupa Ryder din centrul Europei, in 1997.

Terenul Fuji, Kawana - Japonia

Terenul Fuji, din statiunea japoneza Kawana, a fost construit in anii '30 de un britanic si se afla la doar doua ore de Tokyo.

A fost comparat cu faimosul teren din Monterey, California, datorita calitatii sale deosebite.

Desi nu este foarte lung, prezinta variatii interesante de inaltime, de la padurea de pin pana la stancile care parca se prabusesc in Pacific.