Timpul te impiedica sa faci sport? Incearca aquagym

Sambata, 31 Martie 2012, ora 00:00
3463 citiri
Timpul te impiedica sa faci sport? Incearca aquagym

Aquagym, sau gimnastica in apa, este cea mai eficienta modalitate de a face miscare atunci cand timpul nu iti permite sa faci antrenamente complete de fitness. In doar 40 de minute de aquagym obtii aceleasi efecte ca in doua ore de exercitii la sol, spun specialistii.

"Acest tip de antrenament se recomanda oamenilor de afaceri ca o modalitate de destindere si intretinere deoarece exercitiile intense, dar usor de realizat, si apa calduta favorizeaza decontractia musculara si destinderea fizica", a explicat Simona Negrila, instructor de Aquagym la WorldClass Romania.

In plus, instructorul subliniaza efectele benefice asupra respiratiei, asupra circulatiei sanguine, care se vor reflecta fara indoiala asupra nivelului de stres, a durerilor musculare si a oboselii.

De ce sa alegi aquagym

Aquagym este un sport complex care lucreaza absolut toate grupele de muschi si care poate fi practicat chiar daca nu stii sa inoti. Apa iti vine pana la nivelul gatului si iti usureaza exercitiile de aerobic pentru ca aici gravitatea este mai mica decat pe uscat. In plus, facand sport in apa, nu transpiri si nu simti oboseala musculara atat de usor.

Simona Negrila sustine ca prin aquagym iti vei antrena toate grupele de muschi, protejandu-ti articulatiie si coloana vertebrala. Acest sport iti stimuleaza circulatia sanguina, iti tonifica organismul si contribuie la eliminarea stresului si a kilogramelor in plus, completeaza aceasta.

Instructorul te sfatuieste sa practici aquagym in apa cat mai adanca si, desigur, sa ai mereu muzica pe fundal pentru relaxare sau motivare, dupa caz.

Incalzirea este absolut obligatorie si in cazul acestui sport, alaturi de stretching si cateva exercitii de aerobic spune Simona Negrila.

Aquagym fara instructor

Daca programul nu iti permite sa ajungi la cursurile de aquagym, poti exersa si fara indrumarea unui instructor, in bazin sau in apa marii.

Desi este ideal sa practici aquagym-ul sub indrumarea unui instructor, Simona Negrila iti explica ce trebuie sa faci, daca alegi sa mergi la bazin:

"Tine-te cu mainile de bara bazinului si ridica-ti picioarele pana formezi un unghi de 90 de grade cu corpul. Misca-ti apoi picioarele 'in foarfeca', in cerc, ridicam ambele picioare sus-jos... important este ca spatele sa fie in contact permanent cu perete si in ritm rapid. Realizeaza 4 seturi de exercitii, a cate 30 de repetari.

Stai in picioare, sprijinindu-te de o bara. Ridica piciorul drept, cu varful indreptat in fata. Indoaie apoi genunchiul, indreptand din nou piciorul, cu varful spre exterior. Executa 5 seturi a cate 30 de repetari. Exerseaza apoi si cu piciorul stang".

Avand in vedere ca vara se apropie, poti incerca astfel de exercitii si in apa de mare.

"Stai jos si intinde picioarele. De asemenea, tine mainile intinse in lateral, departate de corp. Aflandu-te in aceasta pozitie, ridica genunchiul stang catre piept, tinand spatele drept. Repeta de 15 ori si cu celalalt picior.

Stai asezat si tine picioarele intinse. Bratele iti sunt departate de corp si respiri profund si rar. Departeaza picioarele cat de mult poti, tinand varful acestora deasupra nivelului apei.

Inchide apoi picioarele, tinand varfurile, de asemenea, deasupra nivelului apei, pentru a folosi rezistenta acesteia. Tine spatele drept, cu umerii relaxati, cand efectuezi acest exercitiu. Vei simti beneficiile in scurt timp, daca executi 5 seturi, a cate 25 de repetari", spune instructorul care iti mai recomanda si alergarea cu genunchii la piept, in mare.

#fitness rapid, #exercitii aquagym, #fitness timp liber , #Fitness