Fitness cu rezultate rapide: Indrazneste sa iesi din zona ta de confort pentru 30 de zile

Sambata, 09 Iunie 2012, ora 00:00
5246 citiri
Fitness cu rezultate rapide: Indrazneste sa iesi din zona ta de confort pentru 30 de zile

Depaseste-ti limitele intr-un antrenament coordonat de fitness care te va ajuta sa slabesti pana la opt kilograme de grasime in 30 de zile. Vei reusi, astfel, sa ajungi la starea fizica optima care se va prelungi mult timp dupa incheierea antrenamentului.

Intre 16 iunie si 8 iulie, iti poti testa limitele fizice in opt sedinte de antrenament extrem. Pentru acest tip de antrenament vei depune foarte mult efort, tocmai de aceea ar trebui sa fii obisnuit cu miscarea si mai ai nevoie de multa vointa.

Daca vei parcurge cele opt sedinte, insa, vei avea aceleasi rezultate ca dupa sase luni de antrenament obisnuit de fitness.

"Acest program de antrenament a fost conceput plecand de la nevoile oamenilor obisnuiti, care isi doresc sa arate bine insa programul incarcat nu le permite sa vina la sala si sa aiba alimentatia corecta timp de un an. Am decis sa introducem sportul si in viata acestor persoane creand un program de antrenament si alimentatie care sa dea cele mai bune rezultate, in doar 30 de zile", a declarat Valentin Vasile , creator al conceptului Limitless, disponibil doar in unitatile WorldClass.

Despre programul de antrenament, despre secretele unei alimentatii care sa stimuleze metabolismul si ce trebuie sa faci dupa cele 30 de zile, vorbeste instructorul, intr-un interviu acordat Business24

Ce inseamna, mai exact, "antrenament extrem"?

"Antrenamentul extrem" este definit diferit in functie de conditia fizica pe care o are fiecare. As spune ca cea mai importanta insusire a unui 'antrenament extrem' este ca te face sa iti depasesti limitele fizice, sa iesi din zona ta de confort.

Spre exemplu daca pana atunci puteai face 10 flotari corecte si te multumeai sa faci doar 10 pentru ca vedeai si oaresce rezultate, acum sa indraznesti sa faci 15 sau mai multe, chiar daca la inceput este greu iar febra musculara de dupa este descurajanta.

"Antrenamentul extrem" este antrenamentul care tie iti va aduce intr-o luna de antrenament, aceleasi rezultate pe care le-ai fi avut in peste sase luni de antrenament in care iti faceai rutina de fitness cu care erai obisnuit.

O astfel de fortare a limitelor fizice va avea efectele unui tratament de soc asupra corpului tau care pentru a se adapta noului nivel de efort si pentru a se reface, va fi nevoit sa arda mai multe calorii chiar si in stare de repaos.

Cui se adreseaza acest antrenament?

Se adreseaza oricarei persoane sanatoase, motivate si pregatita sa treaca la un nou nivel din punct de vedere fizic , atat in ce priveste conditia fizica cat si cum va arata dupa cele 30 de zile LIMITLESS. Nu este in nici un caz nevoie de conditia fizica a unui sportiv profesionist. Programul se adreseaza oamenilor obisnuiti, cu o conditie fizica medie dar o vointa peste medie.

LIMITLESS este conceput astfel incat sa poata fi mulat pe conditia fizica a fiecarui participant in parte.

Atat eu cat si Robert Dinescu, colegul meu, avem peste 10 ani de experienta in personal training ne vom motiva participantii sa isi depaseasca propriile bariere (de multe ori psihice), insa in acelasi timp vom fi atenti la feedback-ul pe care il are programul de antrenament asupra fiecarui participant astfel incat vom putea ajusta intensitatea exercitiilor pe care le face fiecare.

Ce tip de alimentatie recomandati pentru accelerarea metabolismului?

Unul din secretele alimentatiei pentru accelerarea metabolismului este mai degraba ce 'nu' mananci, decat ce mananci. Metabolismul omului modern este in general incetinit de toate mancarurile grele, pline de grasimi si carbohidrati simple, pe care acesta le mananca in graba intre doua sedinte importante la birou.

Doua dintre secretele unui metabolism accelerat este sa mananci de cinci ori pe zi, iar fiecare masa sa contina o sursa de proteina de buna calitate si cel putin o sursa de fibre. La prima vedere principiul celor cinci mese nu pare a fi compatibil cu un program incarcat insa lucrez de ani intregi cu manageri, care in timp au reusit sa isi corecteze stilul de viata iar acum pot concura la felul cum arata cu multi dintre colegii mei de breasla sportivi.

Ce inseamna "hibrid intre antrenamentul personal si cel de grup"?

De obicei clasele de grup presupun lucrul cu un instructor la 30 de persoane. Atunci cand mergi la aceste clase nu poti pretinde atentie individualizata si in destul de mare parte rezultatele pe care le ai depind de tine.

Depind de tine sa fii atent/a la indicatiile instructorului, sa respecti intocmai pozitia corecta a exercitiului si sa execute corect miscare. In programul LIMITLESS chiar daca antrenamentele vor fi tot de grup, si nu unu la unu, vor lucra doi antrenori cu maxim 15 sau 20 de persoane, astfel fiecare participant in parte va primi suport si va fi motivat in permanenta de unul dintre antrenori.

In timp ce unul din antrenori va executa coregrafia, celalalt va fi atent ca toti participantii sa execute corect si sa ramana motivati. Tot ca similtudini cu antrenamentul personal este si faptul ca participantii vor fi evaluati personal de unul din antrenori la inceperea si la finalizarea programului, vor primi un program de alimentatie si le vor fi prescrise antrenamente cardiovasculare personalizate pentru restul saptamanii.

Cum decurge o sedinta Limitless Workout?

Cele patru saptamani de antrenament vor fi si patru saptamani tematice. In fiecare saptamana participantii vor experimenta un nou tip de antrenament, scopul fiind ca tipurile diferite de efort sa nu permita corpului sa se adapteze, astfel incat costul metabolic al antrenamentului sa fie cat mai mare cu putinta.

Pentru a fi mai plastic, sa spunem ca daca atunci cand ai o rutina de antrenament pe care o practici zilnic de o perioada lunga de timp, corpul tau se adapteaza si rezista acelui tip de efort cheltuind din ce in ce mai putine calorii.

Insa atunci cand stimulii fizici sunt extrem de diferiti, organismul va fi nevoit sa investeasca un capital mare de calorii pentru a face fata efortului. Chiar si dupa terminarea unui astfel de antrenament corpul va continua sa arda calorii pentru a reface fibrele musculare.

Nu este periculos sa slabesti opt kilograme in 30 de zile?

Raspunsul la aceasta intrebare poate fi si da si nu in functie de metoda pe care ai folosit-o pentru a slabi. Daca slabirea se produce datorita unei diete foarte drastice si foarte restrictive, spre exemplu dieta disociata sau cura cu varza, atunci da este foarte periculos pentru sanatate deoarece corpul este privat de nutrientii necesari pentru a putea functiona optim.

Insa daca slabesti si te definesti avand o alimentatie variata, bogata in nutrienti valorosi, doar usor hipocalorica iar surplusul este ars prin sport atunci procesul este unul complet sanatos. Eu cred ca oamenii ar trebui sa isi doreasca sa slabeasca in primul rand pentru a fi mai sanatosi si abia in plan secundar pentru a arata mai bine. Kilograme in plus inseamna sanatate in minus.

Si mai e un lucru de care oamenii uita cel mai adesea. E o mare diferenta intre a slabi 8 kilograme de grasime, convertind-o in energie prin sport, si a slabi 8 kilograme prin dieta. In a doua varianta, cele 8 kilograme slabite nu sunt numai grasime, ci si multa apa si chiar masa musculara, pentru ca dietele stricte duc la atrofierea masei musculare si dezhidratarea organismului obtinandu-se astfel scaderea in greutate.

Doar ca o astfel de scadere in greutate iti poate aduce un corp de care sa fii chiar si mai putin multumit fata de atunci cand aveai ceva kilograme in plus, deoarece musculatura isi va pierde tonusul, pielea nu va mai avea elasticitate si va capata un aspect flasc lipsit de stralucire, parul si unghiile isi vor pierde calitatea.

Deci da, este periculos sa slabesti 8 kilograme in 30 de zile prin dieta stricta, dar este foarte sanatos daca faci acelasi lucru prin sport si nutritie sanatoasa.

Cele opt antrenamente imprumuta miscari din mai multe tehnici de fitness (antrenament cardiovascular HIIT, fusion training, antrenament functional). Care sunt, mai exact, tehnicile utilizate?

Unul din principiile programului de antrenament LIMITLESS este eficientizarea la maxim a rezultatelor obtinute prin diversificarea tipurilor de efort depus.

HIIT-ul este un tip de antrenament cardiovascular cu intervale foarte eficient pentru arderea grasimii in exces, antrenament functional este un antrenament care exploateaza miscarile naturale ale corpului uman si dezvolta functionalitatea corpului creand in acelasi timp tonus muscular.

Antrenamentul fusion este un antrenament bazat pe activarea diferitelor grupe de fibre musculare pentru a creste forta, a defini musculatura si a-i conferi tonus.

Ce facem dupa cele 30 de zile de antrenament Limitless?

Limitless este un antrenament metabolic care iti va creste rata metabolica o perioada dupa ce programul s-a incheiat, asadar cu siguranta vei putea fi o aparitie impecabila in concediu. Insa rezultatele trebuie mentinute cu o alimentatie curata, formata din alimente crescute cat mai natural, de sezon, cultivate si crescute de comerciantii locali la care ideal ar fi sa se adauge un program de sport de trei sedinte pe saptamana.

Zilele acestea sustinem cateva seminarii gratuite de nutritie si antrenament pentru a ajuta viitorii participanti la programul Limitless sa isi insuseasca principiile unei vieti sanatoase intr-un corp tonifiat si lipsit de grasime.

#antrenament extrem fitness, #rezultate rapide fitness, #Limitless Workout WorldClass , #Fitness