Antreneaza-te prin vibratii: 20 de minute cat doua ore de fitness

Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 00:00
9190 citiri
Antreneaza-te prin vibratii: 20 de minute cat doua ore de fitness

Te poti pastra in forma chiar si fara ore intregi de sport, spun specialistii. In doar 20 de minute de exercitiu pe anumite aparate vei avea aceleasi rezultate ca in doua ore de fitness, sustine Cristian Stanescu, Personal Trainer atestat de catre Power Plate International.

Un astfel de aparat este Power Plate Pro6, care functioneaza pe baza de vibratii: pe langa faptul ca te ajuta sa scapi de kilogramele in plus, el tonifica masa musculara, imbunatateste mobilitatea si echilibrul si poate preveni sau diminua celulita, spune instructorul care a absolvit si The Basic Academy in 2009.

Desigur, efectele sale se vor observa mai repede, daca le combini cu masaje anticelulitice sau de relaxare balineze, subliniaza specialistul.

"Cunosc foarte bine aparatul si rezultatele care pot fi obtinute cu ajutorul lui. Singurul Power Plate 6 din Romania, care in acest moment se afla in centrul de remodelare corporala din cadrul Le Boudoir, se bazeaza pe vibratii (25-50hTz) care produc contractii musculare involuntare (intre 25 si 50 de contractii musculare involuntare). Practic, aparatul suplimenteaza contractiile pe care noi le facem in timpul unui antrenament obisnuit, pentru un rezultat mult mai rapid si cu rezultate vizibilie de la prima folosire. Un antrenament de 20 de minute efectuat la Power Plate echivaleaza cu 2 ore fitness", a declarat acesta pentru Business24.

Cum reuseste Power Plate sa obtina in 20 de minute acelasi rezultat ca in doua ore de fitness?

Corpul uman in mod instinctiv se foloseste de contractii involuntare pentru a-si pastra echilibrul. Pentru ca aparatul vibreaza in toate planurile (frontal, vertical si orizontal) intr-un timp foarte scurt rezultatele exercitiilor efectuate cu Power Plate sunt vizibile, completeaza instructorul.

"Efectele acestui aparat sunt direct proportionale cu exercitiile efectuate pe anumite zone. Pentru ca eu sunt prezent la toate antrenamentele, in functie de nevoile si obiectivele fiecarui client, lucram toate zonele insistand pe cele cu probleme mai mari. Dar, din experienta, pot spune ca cea mai antrenata zona este cea a membrelor inferioare", adauga Cristian Stanescu.

Cat costa un astfel de aparat?

Un aparat Power Plate Pro6 costa aproximativ de 11.000 de euro, spune Cristian Stanescu, si poate fi comandat din magazinul online PowerPlate sau de pe Amazon.

Daca nu vrei sa iti cumperi un astfel de aparat, insa, singurul aparat care exista deja in Romania se afla in cadrul centrului de infrumusetare "Le Boudoir".

Cristian Stanescu chiar iti recomanda sa faci acest antrenament doar in prezenta unui antrenor, intrucat este un aparat complex care necesita supraveghere specializata.

"Poate fi achizitionat si pentru acasa, dar trebuie folosit corespunzator instructiunilor pentru a nu avea efecte adverse. Sfatul meu pentru cei care vor sa achizitioneze un astfel de aparat acasa este sa se familiarizeze cu el cu ajutorul unui antrenor, alaturi de care pot identifica in mod corect propriile nevoi si pot dezvolta un antrenament personalizat", sustine acesta.

#sport 20 minute, #exercitii fitness, #Power Plate efecte, #antrenor Power Plate , #Fitness