Cea mai mare competitie ecvestra se apropie. Admira frumusetea cailor, la Sighisoara

Miercuri, 01 Mai 2013, ora 00:00
4085 citiri
Cea mai mare competitie ecvestra se apropie. Admira frumusetea cailor, la Sighisoara

Transylvania Horse Show, editia 2013, se apropie cu pasi repezi, iar daca vrei sa vezi spectacol ecvestru adevarat, atunci trebuie sa iti planifici deplasarea la Sighisoara inca de pe acum.

Cel mai cunoscut concurs hipic international din Romania, ajuns la a treia editie, se desfasoara intre 24 si 26 mai in satul Prod, comuna Hoghilag (la 16 kilometri de Sighisoara), un loc recomandat de ghidul "Lonely Planet" ca fiind unul din primele locuri din lume unde sa calaresti ca turist, spun reprezentantii Cross-Country Farm care au organizat evenimentul cu sprijinul Federatiei Ecvestre Romane si al Federatiei Ecvestre Internationale.

In cadrul evenimentului vei particpa la trei competitii ale profesionistilor, dar si la demonstratii si evenimente speciale pentru tine.

Asadar, atunci vor avea loc Campionatele Balcanice de Proba Completa (Balkan Eventing Championship), concursul Complet International (CCI) si concursul International Universitar, "Cupa Natiunilor pentru Studenti".

Majoritatea competitiilor vor contine probe de dresaj, obstacole si cross country.

Proba de dresaj

Calaretul si calul vor parcurge la proba de dresaj un sir de miscari exacte, ocazie cu care vei putea admira echilibrul, ritmul, supletea, supunerea calului si armonia acestuia cu stapanul sau.

Proba de sarituri obstacole

Participantii, atat calareti cat si cai, iti vor demonstra abilitatile lor tehnice in a sari, iti vor arata supletea si conditia lor fizica.

Asadar, in timpul stabilit de juriu, caii vor sari peste cel putin 10 obstacole ce pot cadea liber, dar pentru care concurentul primeste puncte de penalizare.

Proba de cross country

La proba de cross country calaretul si calul sau vor sari peste 21 de obstacole ce imita obiectele intalnite in natura, de la busteni, garduri vii, iazuri sau santuri. Vei avea, astfel, ocazia de a admira gratia fiecarui cal intr-un mediu idilic, iar concurentii vor fi penalizati pentru fiecare secunda ce depaseste timpul optim de parcurgere a probei, dar si pentru fiecare refuz al calului de a sari peste obstacol.

Organizatorii s-au aisgurat ca ii vei vedea doar pe cei mai buni

Participantii au avut de parcurs cateva etape dificile, iar calificarea lor in aceasta competitie internationala iti garanteaza ca vei avea de urmarit un spectacol cu adevarat special.

"Pentru categoria concurentilor profesionisti, spre exemplu, inscrierile se realizeaza prin intermediul federatiilor nationale si internationale - in Romania, Federatia Ecvestra Romana (FER) si Federatia Ecvestra Internationala (FEI). Federatia nationala aproba sau refuza concurentul. In cazul confirmarii, dosarul inscris este transmis catre Federatia Ecvestra Internationala care comunica decizia finala organizatorilor competitiei", au declarat reprezentantii organizatorilor pentru Business24.

In plus, pentru fiecare categorie de concurs se plateste o taxa de inscriere, iar inainte de inceperea concursului si dupa parcurgerea probelor dificile din timpul concursului, cai sunt verificati de catre o comisie formata din medici veterninari.

Acestia verifica starea de sanatate si conditia fizica a cailor. Astfel se obtine si aprobarea finala pentru inscriere si pentru participarea la urmatoarele probe din concurs.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Transylvania Horse Show, #concurs echitatie Romania, #spectacol echitaite mai , #Echitatie