Un birou revolutionar: Faci sport si lucrezi in acelasi timp

Marti, 10 Iulie 2012, ora 19:30
1758 citiri
Un birou revolutionar: Faci sport si lucrezi in acelasi timp

Din cand in cand apare un produs tehnologic care are potentialul sa ne schimbe viata. Telefoanele mobile, tabletele si computerele ne tin in loc, iar modul de viata sedentar faciliteaza surplusul de kilograme.

Banda de alergat cu birou inclus poate rezolva problema lipsei de timp pentru exercitii, mai ales ca totul se petrece atunci cand esti la munca.

LifeSpan DT, este unul din primele produse de acest tip de pe piata - biroul cu banda de alergat. Momentan, pretul acestui produs este de 1.300 de dolari, cu discount, asa ca, speram odata cu trecerea timpului si cu diversificarea gamei, aceste benzi de alergat sa se ieftineasca.

Aceasta noua inventie profita de valva creata in jurul descoperirilor privind pericolele statului pe scaun pentru perioade lungi de timp. Conform acestora, statul pe scaun reduce nivelul enzimelor vitale si a colesterolului bun, iar aproximativ sase ore petrecute sezand zilnic cresc sansele de a muri in urmatorii 15 ani cu aproximativ 40%.

O solutie este alegerea unui birou la care sa se poata sta in picioare, dar aceasta pozitie ne poate cocosa. Mai mult, efortul de a sta intr-un loc nemiscat ne face sa trecem de pe un picior pe altul sau sa ne sprijinim de mobila din jur.

In ultimele luni, reporterii Mashable din doua birouri din New York si San Francisco au incercat tot felul de metode in ultimele luni si au ajuns la concluzia ca daca tot stai in picioare, de ce sa nu mergi? Astfel, arzi mai multe calorii in timp ce lucrezi la calculator ori raspunzi la telefon.

Biroul-banda de alergat LifeSpan are o viteza stabilita de 0,8 kilometri pe ora, care poate fi totusi prea lenta pentru unii. Insa, chiar si cu viteza de melc arzi cu aproximativ 200 de calorii in plus pe ora decat o faci daca stai jos. Viteza maxima a LifeSpan este de 6,5 kilometri pe ora, insa aceasta e mult prea mare, daca vrei sa reusesti sa si lucrezi, scrisul la calculator si vorbitul la telefon fiind ingreunat inca de la pragul de 3,2 mile pe ora.

Biroul este, conform aprecierilor, destul de solid, cu spatiu suficient pentru maini si pentru toate celelalte obiecte pe care ai vrea sa le tii pe birou, precum un laptop, un monitor extern, un telefon si o gramada de hartii. In plus, butoanele de control sunt usor de accesat, fiind aflate in partea din dreapta, dar nu pot fi apasate din greseala.

Pentru cei care isi fac griji ca ar putea sa darame lucrurile de pe birou daca maresc pasul, cadrul de otel este rezistent, iar banda de alergat absoarbe socurile miscarilor tale. Inaltimea biroului poate fi ajustata pentru a se potrivi fiecaruia, dar acest proces este destul de greoi si nu prea poate fi facut de unu singur.

Parerea celor care au incercat LifeSpan este ca se poate munci in acest fel o zi intreaga. Trebuie doar sa iti ajustezi monitorul ca sa te uiti la el comfortabil, o pereche de incaltari care sa nu iti dea bataie de cap si haine lejere.

#birou banda alergat, #miscare munca, #sport munca, #sport birou , #Echipamente sportive