Ford iti propune bicicleta electrica pliabila

Sambata, 04 Iulie 2015, ora 00:00
4751 citiri
Ford iti propune bicicleta electrica pliabila
Foto: media.ford.com

Bicicleta electrica pliabila a fost prezentata de Ford la sfarsitul lunii trecute si se adauga familiei MoDe:Mo si MoDe:Pro.

Deocamdata nu este decat un prototip, dar MoDe:Flex tinde sa fie o solutie pentru marile aglomerari urbane, ca si pentru aventurile in natura.

MoDe:Flex se vrea un vehicul care imprumuta caracteristici familiare atat soferilor, cat si ciclistilor, printr-o combinatie unica de dotari menita sa asigure o experienta unica, arata ziarul Daily Mail.

Bicicleta Ford este pliabila si poate fi urcata cu usurinta in tren sau in portbagajul unei masini, unde o si poti incarca.

MoDe:Flex este alimentata de un motor electric de 200 de watti, dar poti sa il ajuti dand la pedale, astfel incat sa nu te lipsesti de bucuria unei plimbari cu bicicleta.

Nu este o bicicleta de curse, astfel incat nu trebuie sa te gandesti ca vei depasi viteza de 25 de km/h. Ai in schimb avantajul de a beneficia de o prognoza a autonomiei ramase, calculata in functie de stiulul tau propriu de a circula.

Smart Mobility plan, proiectul prin care Ford a decis sa realizeze o conexiune intre automobile si alte vehicule a permis ca bicicleta imaginata de compania americana sa imprumute cateva tehnologii de ultima ora din lumea auto.

Senzorii ultrasonici, prezenti si pe masinile Ford, te vor avertiza, prin intermediul unor vibratii ale ghidonului, ori de cate ori o masina se pregateste sa te depaseasca.

Ghidonul bicicletei este iluminat pe timp de noapte pentru a atrage atentia participantilor la trafic asupra ta.

Aplicatia MoDe:Link, deocamdata compatibila doar cu iPhone6, te va ghida prin intermediul GPS-ului pentru a-ti semnaliza, tot prin vibratii ale ghidonului, cand si in ce parte sa cotesti.

Sistemul poate alege cele mai sigure rute pentru ciclisti, iti poate arata parcarile si statiile de incarcare a bateriei.

MoDe:Flex promite sa fie o solutie versatila pentru travesarea zonelor urbane circulate sau de a face o plimbare cu bicicleta in timpul excursiilor de weekend.

#bicicleta electrica Ford, #prototip eBike MoDe Flex, #transport urban , #Echipamente sportive