E banal sa mergi cu bicla? Acum te poti da cu wicla!

Sambata, 18 Aprilie 2015, ora 00:00
4445 citiri
E banal sa mergi cu bicla? Acum te poti da cu wicla!
Foto: BBC

Vara aceasta se anunta diferita pentru peregrinarile tale in mediu urban. Studentii de la o universitate portugheza au scos pe piata un model inedit de triciclu electric care imbina functionalitatea bicletelor cargo cu farmecul stilului nonconformist al tineretii.

Wicla este o creatie cu adevarat originala, inlocuind multe piese de metal ale unei biciclete clasice cu lemn laminat, relateaza reporterii BBC.

Un triciclu cu atitudine

Originala bicicleta Raiooo Wicla este perfecta pentru cei care vor sa afiseze o atitudine noncoformista.

Cadrul este din lemn, incapatorul cos plasat pe axul din spate este facut din acelasi material, la fel si ghidonul triciclului, in timp ce saua este realizata din pluta reciclata.

Pe langa toate acestea, grupul de creatori al ineditului vehicul urban adauga un rucsac din piele in stil vintage perfect pentru o tinuta lejera in stil urban.

In ciuda aspectului sau minimalist, Wicla este totusi un vehicul care incorporeaza o tehnologie avansata.

Roata din fata este actionata de un motor electric alimentat de baterii litiu-ion ascunse in cadrul de lemn al triciclului, iar pedalele includ senzori care simt cand ai nevoie de asistenta motorizata in urcarea unei pante.

Odata activat, sistemul de franare are rolul de a opri brusc motorul electric ceea ce confera un grad sporit de siguranta in conducerea vehiculului. Un alt avantaj al triciclului este ca acesta cantareste doar 38 de kilograme, fiind usor manevrabil.

"Am vrut sa cream o varianta alternativa la transportul urban, una de care marile orase europene au cu siguranta nevoie", spune Ermanno Aparo, coordonatorul proiectului.

Ineditul vehicul urban a fost prezentat recent in cadrul unei expozitii la Berlin si are sansa de a ajunge pe piata in curand.

Cu toate acestea, compania infiintata de studenti nu crede ca va putea scoate pe piata mai mult de 40 de exemplare pe an.

Pretul unui triciclu electric Raiooo Wicla este estimat la 2.500-3.000 de euro.

#vehicul electric urban, #triciclu Raiooo Wicla, #triciclu original Portugalia , #Echipamente moto