UPDATE. Gigi Becali si-a luat adio de la familie si s-a predat, pe ascuns, la IPJ Ilfov

Luni, 20 Mai 2013, ora 18:04
2919 citiri
UPDATE. Gigi Becali si-a luat adio de la familie si s-a predat, pe ascuns, la IPJ Ilfov
Gigi Becali va sta trei ani dupa gratii

Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de inchisoare, in dosarul schimburilor de terenuri cu Ministerul Apararii. Aseara, in jurul orelor 21:30 Miliardarul s-a predat la IPJ Ilfov de unde a fost preluat de politistii de la IGPR urmand sa ajunga in arestul Politiei Capitalei.

Patronul Stelei a fost condamnat luni in dosarul schimburilor de terenuri cu Ministerul Apararii la doi ani inchisoare si interzicerea unor drepturi pe o perioada de cinci ani. Sentinta este definitiva si irevocabila. Pentru ca are o condamnare anterioara de trei ani cu suspendare Gigi Becali va face trei ani de inchisoare.

Becali: Decizia este o anomalie, voi merge la CEDO

"Sunt achitat de cinci judecatori si condamnat de trei judecatori. A fost opinie trei la doi. Trageti voi concluzia. Eu nu am vrut sa fac nimic la CEDO, dar trebuie sa imi apar familia. O sa atac decizia la CEDO. O sa dureze ceva timp, dar asta e o anomalie: cum sa fii achitat de trei judecatori si condamnat de trei judecatori. (...)E posibil asa ceva? Asta e tara lui Hristos? Asta e tara lui Satan", a declarat Becali, la putin timp dupa aflarea deciziei luata de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Becali sustine ca nu s-a ascuns si ca nu vrea mascati acasa

Patronul clubului de fotbal Steaua a mai declarat ca cel mai mare regret al sau este ca nu a ramas europarlamentar. De asemenea, miliardarul spune ca se simte tradat de statul roman si a mentionat ca se va prezenta singur la sediul Politiei.

"O sa ii cer lui Basescu gratierea. Daca vrea sa o dea bine, nu vrea sa o dea, iar bine", a mai spus Becali.

Becali, trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice

In dosarul schimburilor de terenuri, Becali a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, alaturi de fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fiica lui, Ioana, pentru luare de mita si, respectiv, complicitate la luare de mita. De asemenea, si fostul sef al Marelui Stat Major, Dumitru Cioflina, este judecat tot pentru abuz in serviciu. Cei doi au primit cate doi ani de inchisoare cu executare.

Becali si Cioflina vor trebui sa plateasca 421.280 dolari sau echivalent in lei plus dobanda de referinta a BNR, conform inregistraii audio de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, preluata de Digi24.

In acelasi dosar, Becali va trebui sa mai plateasca, impreuna cu Babiuc, 448.378 dolari sau echivalentul in lei plus dobanda de referinta a BNR.

Initial, Becali fusese achitat in Dosarul Terenurilor

Pe 24 mai 2012, un complet de trei judecatori de la instanta suprema i-a achitat pe cei trei inculpati din dosarul Transferurilor, pentru ca "infractiunii ii lipseste unul dintre elementele constitutive".

Gigi Becali a fost oprit de politisti, duminica noaptea, pe Aeroportul "Henri Coanda", de unde voia sa plece din tara, si a fost adus la audieri la Parchetul ICCJ, fiind cercetat pentru inselaciune si abuz in serviciu intr-un nou dosar, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Avocatul lui Becali: Nu stiu de ce nu i-am convins pe judecatori

Avocatul lui Gigi Becali, Florian Surghie, sustine ca omul de afaceri "se va preda organelor de drept si se va duce la arestul Politiei Capitalei, in cel mai scurt timp" si ca decizia luata luni nu va afecta celelalte dosare pe rol pe care le are Becali.

Valeriu Zgonea: Becali isi pierde mandatul de parlamentar

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a precizat ca Becali isi va pierde mandatul de parlamentar si ca decizia ii va fi comunicata imediat ce Instanta Suprema va instiinta in mod oficial Camera Deputatilor.

Care au fost acuzatiile Directiei Nationale Anticoruptie

In perioada 1996-1999, Ministerul Apararii Nationale, in calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publica a statului din zona Voluntari (fosta Ferma Rosia), a efectuat doua schimburi de terenuri cu Gigi Becali, cedandu-i acestuia o suprafata totala de aproximativ 29 de hectare de teren arabil intravilan, in schimbul a 30 de hectare de teren situat in comuna Stefanesti, judetul Ilfov.

Terenurile primite de Becali valorau de 56 de ori mai mult decat cele date in schimb. Altfel spus, armata i-a cedat omului de afaceri terenuri pe care se puteau construi case, in schimbul unor terenuri din sudul Capitalei, mai putin valoroase.

Procurorii sustin ca prejudiciul cauzat statului prin efectuarea a doua schimburi de terenuri este de aproximativ 900.000 dolari.

Avocatul Gheorghe Piperea a dat asigurari, intr-o interventie Digi24, ca toti cumparatorii terenurilor ,,de buna credinta" pot sa stea linistiti. Pe de alta parte, avocatul atrage atentia ca tertii de rea-credinta, "eventuale firme" vor pierde terenurilor.

#Gigi Becali inchisoare, #om afaceri Becali inchisoare Dosar Terenuri , #Echipament fotbal