Bundesliga a ajuns la o cifra de afaceri de peste patru miliarde de euro

Marti, 18 Februarie 2020, ora 15:40
2465 citiri
Bundesliga a ajuns la o cifra de afaceri de peste patru miliarde de euro
Foto: Pixabay

Cifra de afaceri combinata a celor 18 cluburi de fotbal din Bundesliga a depasit pragul simbolic de patru miliarde de euro, ceea ce face din campionatul german de fotbal al treilea cel mai bogat din Europa, dupa Premier League engleza si La Liga spaniola, transmite AFP.

Pentru sezonul 2018 - 2019, "cifra de afaceri de 4,02 miliarde euro reprezinta o crestere cu 5,4% comparativ cu trimestrul precedent si al 15-lea record anual consecutiv", informeaza Liga germana de fotbal (DFL), intr-un comunicat publicat marti.

Bundesliga este inca departe de liderul Premier League, care a ajuns la o cifra de afaceri de 4,8 miliarde de euro.

Pentru Spania, Franta si Italia, ultimele cifre publicate sunt aferente sezonului 2017/2018. Cifra de a afaceri a celor 20 de cluburi din La Liga spaniola a fost atunci de 4,15 miliarde euro, adica putin mai mare decat cea a cluburilor din Bundesliga.

La Ligue 1 franceza si Serie A au fost semnificativ mai jos: 2,8 miliarde euro pentru La Ligue 1 si 3,07 miliarde euro pentru Serie A.

In plus, in cazul Germaniei, Bayern Munchen (716 milioane euro) si Borussia Dortmund (446 milioane euro) sunt responsabile pentru mai mult de un sfert din cifra de afaceri totala a cluburilor din Bundesliga.

Daca explozia drepturilor de televiziune a fost principalul factor al boom-ului economic al campionatelor in ultimii 15 ani, "noile perspective de crestere sunt asteptate de pe urma inovatiilor digitale si a sectorului digital", a subliniat presedintele DFL, Christian Seifert.

In ultimii zece ani, cele doua divizii ale Bundesliga (care au o cifra de afaceri cumulata de 4,8 miliarde euro) au platit impozite si taxe de aproape 10 miliarde euro catre fiscul german si asigurari sociale si de accident, adauga DFL in comunicatul sau.

In total, 56.081 persoane sunt angajate direct sau indirect in structurile cluburilor din cele doua divizii ale Bundesliga.

#cifra afaceri Bundesliga , #Echipament fotbal

Curs valutar

1 EUR = 4.9770 RON

0.0007

1 USD = 4.6403 RON

0.0047
  1. Robert Negoiță îl atacă pe Nicușor Dan și spune că vrea referendum pentru regulile de urbanism în Bucureşti. "Vii cu fumigene de acest fel"
  2. Se schimbă programul Prima Casă. Documentele la care se renunță din acest an
  3. 8 modalități în care tehnologia schimbă îngrijirea medicală
  4. Ce este bursita, cum se manifestă și care sunt opțiunile de tratament?
  5. Cele mai populare tipuri de pariuri pe fotbal
  6. TOP 7 cadouri de vară pentru copii
  7. Evită căldura: Top 5 modele de aparat de aer condiționat pentru vara aceasta
  8. Avantajele fațetelor dentare pentru un zâmbet de Hollywood
  9. Top 5 atracții turistice din Madeira: experiențe de neuitat pe insula eternei primăveri
  10. De ce să optezi pentru chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice?