Guvernul investeste 600.000 de euro in pilotul de curse Mihai Marinescu, ca vector de imagine

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 10:28
2874 citiri
Guvernul investeste 600.000 de euro in pilotul de curse Mihai Marinescu, ca vector de imagine
Pilotul de Formula 2, Mihai Marinescu, o investitie de imagine a statului roman

Sub forma unui contract de "servicii de promovare a brandului turistic national, prin intermediul vectorului de imagine - pilotul Mihai Marinescu in cadrul Campionatului Mondial de Automobilism", Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) a platit 600.000 de euro clubului la care acesta este legitimat.

Pentru pilotul brasovean Mihai Marinescu, inceputul lunii iunie i-a adus confirmarea participarii la Campionatul Mondial de Automobilism - "World Series by Renault 2013". Statul roman a investit 600.000 de euro in clubul la care acesta este legitimat, District Racing Team, din Brasov.

La inceput a fost frunza

Nu este prima investitie in "vectorul de imagine" Mihai Marinescu. Acesta a mai primit astfel de contracte pentru serviciile sale si in anii precedent. De exemplu, in mandatul Elenei Udrea la MDRT, Marinescu a concurat cu un alt brand de tara pe bolidul sau- controversata frunza a turismului romanesc. In schimbul serviciilor sale, in 2011, clubul sau a primea insa, mult mai putini bani, respective 100.000 de euro.

Foto: Bolidul lui Mihai Marinescu, inscriptionat cu simbolul frunzei, promovat de Elena Udrea

Acelasi club, Disctrict Racing Team, mai primeste "contracte" si de la Primaria Brasov. In 2011, clubul lui Marinescu primea 150.000 de lei (aproximativ 35.000 de euro)

Ultimul hop spre Formula 1

World Series by Renault este o competitie fondata in 2004 pe baza World Series by Nissan si are in componenta patru campionate, cel mai important fiind Formula Renault 3.5 Series.

Foto: Calendarul competitional in World Series by Renault 2013

Celelalte campionate sunt Formula Renault 2.0 (in care a concurat si Mihai Marinescu in 2005, 2006 si 2007), Eurocup Megane Trophy si Eurocup Clio.

Dupa sezoanele petrecute in Formula 2, unde a castigat curse si a terminat pe podium pe unele din cele mai importante circuite din lume (Monza, Nurburgring, Brands Hatch, Catalunya, Red Bull Ring), pilotul brasovean a facut pasul catre aceasta competitie, mult mai dificila, o competitie mult mai dificila - World Series by Renault, care reprezinta practic faza finala inaintea Formulei 1.

Peste 25 de piloti care au concurat in World Series by Renault au ajuns sa piloteze in Formula 1, printre acestia numarandu-se Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Marc Gene, Robert Kubica, Heikki Kovalainen si Pastor Maldonado.

Mihai Marinescu este un tanar de 23 ani, nascut in Brasov. A absolvit, in 2008, Liceul German "J. Honterus" din Brasov si este student la Universitatea Transilvania din Brasov sectia Autovehicole Rutiere.

#Mihai Marinescu automobilism, #Marinescu Campionat Mondial Automobilism, #Mihai Marinescu imagine Romania, #promovare brand Romania , #Automobilism