Vantu ar putea ajunge actionar unic la Realitatea

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 12:26
2259 citiri
Vantu ar putea ajunge actionar unic la Realitatea

Sorin Ovidiu Vantu a declarat pentru HotNews.ro ca vrea sa cumpere pachetul de 18% din actiunile Realitatea Media pe care il detine PSV Company, societate care a intrat luna trecuta in insolventa, primul pas inainte de faliment.

Intrebat daca problemele financiare ale PSV Company nu afecteaza afacerile postului Realitatea TV, unde PSV detine 18%, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a declarat pentru HotNews.ro ca este “in negocieri cu administratorul special al PSV pentru preluarea pachetului de actiuni detinut la Realitatea Media. In maxim doua luni sper sa se incheie deal-ul”.

Cotidianul Bursa a relatat pe 17 aprilie ca pe data de 25 martie Tribunalul Bucuresti a admis cererea privind procedura insolventei formulata de compania Constam Metal Buzau. SOV va negocia cumparea actiunilor cu RVA Insolvency Specialists, firma fondata de Calin Zamfirescu, socrul ministrului Justitiei Catalin Predoiu. Cine sunt insa potentialii perdanti si castigatori ai afacerii?

Actionarii PSV
Potrivit datelor de la Registrul Comertului, actionarul principal al PSV Company este firma cipriota Elbahold Limited, cu 49%. Din investigatiile jurnalistice de pana acum rezulta ca Elbahold este controlata tot de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. Patronul Realitatea TV nu a confirmat niciodata daca este proprietarul Elbahold Ltd.

PSV Company detine participatii la urmatoarele firme: Institutul de sondaje Insomar SA, grupul media Realitatea Media, Dixitpress, PSV Company Civind Construct SA, Ziua srl, Euroest Press srl, Editura Ziua srl, Ana-Maria Press srl, Global Video Media SA, Management Fulcrum srl, GMG Media Box SA, X-Oil Grup srl, PSV Industries SA, Catavencu SA, Geoasset SA (Sursa: Registrul Comertului, februarie 2009, in ordinea afisata de baza de date).

 

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Vantu, #Realitatea, #actionar, #faliment, #actiuni , #stiri Sorin Ovidiu Vantu