Sorin Ovidiu Vantu va fi arestat din nou

Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 12:58
1747 citiri
Sorin Ovidiu Vantu va fi arestat din nou

Tribunalul Bucuresti a admis, vineri, recursul procurorilor impotriva deciziei de respingere a propunerii de arestare a lui Sorin Ovidiu Vintu si Ilie Cezar Ion, cercetati de Parchetul General pentru santaj.

Prin urmare, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar vor fi arestati pentru 29 de zile.

Decizia Tribunalului Bucuresti este definitiva, iar cei doi vor fi incarcerati la Directia Cercetari Penale.

Un complet de trei judecatori de la Tribunalul Bucuresti a judecat, vineri, contestatia procurorilor impotriva deciziei din 21 aprilie a Judecatoriei Sectorului 5, care a hotarat cercetarea lui Sorin Ovidiu Vintu si a lui Ilie Cezar Ion in libertate. Cei doi au fost retinuti, pe 20 aprilie, de Parchetul General, care ii cerceteaza pentru santajarea managerului Realitatea TV, Sebastian Ghita, informeaza Newsin.

Reprezentantul Ministerului Public a solicitat vineri instantei admiterea recursului si emiterea de mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele celor doi. Procurorul de sedinta a explicat ca Vintu l-ar fi santajat pe Sebastian Ghita si ca, prin intermediul lui Ilie Cezar Ion, a facut presiuni asupra acestuia.

Totodata, magistratul a aratat ca scopul urmarit de omul de afaceri ar fi fost obtinerea unei sume de bani si ca, desi era sub cercetat intr-un alt dosar, a savarsit o noua infractiune.

La randul sau, avocatul Marian Nazat, care l-a reprezentat pe Sorin Ovidiu Vintu, a subliniat ca instanta de fond a dispus cercetarea in libertate a clientului sau pentru ca nu erau indicii temeinice ca acesta ar fi savarsit infractiunea de santaj de care este acuzat. Mai mult, a explicat Nazat, presupusa victima a santajului, Sebastian Ghita, a avut mai multe iesiri publice din care nu reiese ca s-ar fi simtit amenintat.

In 21 aprilie, Sorin Ovidiu Vintu, alaturi de Ion Ilie Cezar, a fost retinut, pentru santaj de procurorii Parchetului instantei supreme, pentru ca a pretins lui Sebastian Ghita 150.000 de euro lunar, actiunea survenind unei plangeri din 4 aprilie a managerului Realitatea Media. Lui Ghita i s-au cerut 200.000 de euro, insa managerul Realitatea a spus ca da doar 150.000 de euro, conform Mediafax.

Banii au fost ceruti pentru ca Ghita sa "sa fie lasat in pace" de Vintu si sa ramana managerul Realitatea, dupa ce patronul Asesoft a platit datoriile postului TV si a facut investitii, suma ridicandu-se la zece milioane de euro.

Ca garantie ca Ghita va face ce i se cere, Vintu l-a trimis pe Ion Ilie Cezar, zis Nelu Legionaru, sa fie "umbra" managerului Realitatea TV, a sustinut Parchetul, situatie confirmata de interceptarile realizate de anchetatori.

In momentul in care Ion Ilie a fost prins de anchetatori cu suma de 150.000 de euro, la sediul realitatea TV, acesta a spus ca reprezinta rata de leasing pentru un elicopter, insa, potrivit contractului, acveasta rata este de 13.000 de euro, mai spun procurorii.

Citeste mai mult pe Ziare.com.

Nunta regala

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#parchet general, #sorin ovidiu vintu, #tribunalul bucuresti, #vintu arestare , #stiri Sorin Ovidiu Vantu