Sorin Ovidiu Vantu si Dan Ostahie, despre paradisurile fiscale

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 09:27
3193 citiri
Sorin Ovidiu Vantu si Dan Ostahie, despre paradisurile fiscale

Oamenii de afaceri romani care si-au inregistrat firmele in asa-numitele "paradisuri fiscale" nu sunt ingrijorati de declaratiile dure ale celor mai industrializate state la adresa unor asemenea regimuri fiscale.

Exista, asadar, o lista "neagra", a statelor care nu respecta reglementarile fiscale, ce cuprinde tari precum Costa Rica, Malaezia, Filipine si Uruguay, dar si o lista "gri", a tarilor care le respecta partial.

Pe cea din urma lista figureaza 38 de tari - intre care Monaco, Liechtenstein, Olanda, Elvetia, Luxemburg, Belgia, Insulele Cayman, Bahamas si Gibraltar.

Decizia tarilor G-20 se aplica si romanilor care fac afaceri in cele 64 de paradisuri fiscale existente la nivel mondial. Cunoscutul om de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a declarat pentru Gandul ca situatia sa financiara, precum si operatiunile bancare in context economic, nu-i sunt afectate de noile cerinte.

"Eu nu operez pe piata paradisurilor fiscale. Operez in Cipru, care este o tara europeana, bine organizata din punct de vedere comercial, total transparenta si unde intreg circuitul financiar s-a regularizat. Avantajul consta in faptul ca impozitarea este cu 10% mai mica decat in celelalte state europene", a precizat Vantu, care controleaza firma Elbahold Ltd., inregistrata in Cipru.

Tara este preferata, de altfel, pentru afaceri si de George Copos, Irinel Columbeanu si Siminel Andrei. Un alt om de afaceri care si-a transferat actiunile intr-o tara cu fiscalitate redusa - in acest caz fiind vorba despre Olanda - este Dan Ostahie, presedintele grupului de electronice si electrocasnice Altex.

Acesta a declarat ca nu este la curent cu discutia de la Londra dar, daca se vor lua masuri la nivel european, se va conforma.

"Insa, nu cred ca pe mine ma afecteaza aceasta decizie, pentru ca eu nu desfasor operatiuni curente in Olanda. Sunt cetatean roman, imi desfasor activitatea in Romania si sunt platitor de taxe", explica Ostahie.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#vantu, # ostahie, # paradis, # fiscal, # criza, # mogul , #stiri Sorin Ovidiu Vantu