S.O.Vantu: Voi renunta definitiv la print, merg doar pe media electronica

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 09:59
1672 citiri
S.O.Vantu: Voi renunta definitiv la print, merg doar pe media electronica

Sorin Ovidiu Vantu a declarat, intr-un interviu acordat HotNews si preluat de NewsIn, ca va renunta definitiv la print si va merge doar pe media electronica, acolo unde va investi cat este necesar pentru a-si mentine cota de piata sau chiar pentru a o mari. 

Sorin Ovidiu Vantu a afirmat, in interviu, ca trustul Realitatea, care a fost lansat in urma cu cinci ani de zile "este pe dezvoltare".

"Este pe investitie. In permanenta s-au aditionat acestui trust noi si noi produse.

Si, evident, fiecare produs lansat, pana ajunge la maturitate, consuma bani.

A fost o operatiune in plina dezvoltare", mentioneaza Vantu.

Intrebat cand o sa ii aduca bani afacerea cu presa, Vantu a raspuns ca acest lucru se va intampla cand situatia economica internationala si nationala se va normaliza.

Sorin Ovidiu Vantu a negat informatiile vehiculate in ultima vreme, conform carora ar fi vandut omului de afaceri Dinu Patriciu o parte din actiunile Realitatii TV.

"(...) De un an si ceva tot circula intoxicarea asta pe piata. Ca am vandut, ca urmeaza sa vand....

Din punct de vedere financiar, cred ca eu sunt cel care poate sa-l cumpere pe Dinu Patriciu, si nu invers.

Si cu asta am raspuns intrebarilor dvs.

Eu nu sunt pestele mic in piata romaneasca.

(...) Cum dracu' sa vand (Realitatea TV - n.r.), daca n-am nevoie de bani! Simplu ca buna-ziua.

Dar il puteti intreba si pe domnul Patriciu daca s-a discutat vreodata eventualitatea vreunei tranzactii comerciale in media intre mine si domnia sa. E simplu de verficat".

La afirmatia sa, facuta intr-un interviu acordat Capital, ca nu va mai investi niciun ban in Romania atata timp cat va exista "mentalitatea bizara a clasei politice ca oamenii de afaceri sunt niste talhari", intrebat daca va inchide trustul media Realitatea-Catavencu, Vantu a negat.

"Nici pomeneala de asa ceva (inchiderea trustului Realitatea - Catavencu -n.r.), investitia in trust a continuat in toata aceasta perioada.

Dar, evident, ca voi acomoda din punct de vedere business realitatile economice romanesti cu proportionalitatea investitiilor mele", a spus Vantu.

Acesta a adaugat ca nu este un adversar al lui Patriciu, deoarece fiecare este cu zona lui de afaceri.

"Chiar nu ne-am incalecat pe nicaieri. Domnia sa investeste masiv in presa scrisa, eu investesc in media electronica. Fiecare cu zona sa de operatiuni", a mentionat Vantu.

De asemenea, Vantu a mentionat ca "fiecare are propria lui zona de manifestare: domnul Patriciu intr-o zona, eu intr-o zona, domnul Tiriac intr-o zona, domnul Voiculescu intr-o zona.

Fiecare e cu zona lui. Rar ni s-a intamplat sa ne amestecam teritoriile". Referitor la discutia cu omul de afaceri Dinu Patriciu de dinainte de alegerile prezidentiale, Vantu a declarat ca discutia s-a axat in principal pe eventualitatea construirii unei Asociatii a proprietarilor de media, "pentru a ne putea apara si noi interesele pe piata romaneasca, la nivel de proprietari".

Intrebat cine sa faca parte din aceasta asociatie, Vantu a raspuns "eu, ca reprezentant al copiilor mei, domnia sa ca proprietar (Dinu Patriciu -n.r.), domnul Voiculescu, ca reprezentant al copiilor sai s.a.m.d.

De la bun inceput, achizitia s-a facut in 2004 pe numele copiilor". Vantu a argumentat necesitatea aparitiei unei Asociatii a Patronilor de Presa spunand ca nu crede ca cineva poate apara mai bine interesele decat proprietarul insusi.

Intrebat daca va Asociatia se va infiinta sau nu, Vantu a raspuns ca nu stie si ca discutia a reprezentat inceputul unui dialog si spera ca acesta sa continue in "niste termeni favorabili".

Vantu a spus, referitor la afirmatia sa din aprilie, cand PSV Company a intrat in insolventa, ca va prelua in maximum doua luni cele 18% detinute la Realitatea Media, ca acest proces este in negociere.

"Acolo s-a stabilit un administrator judiciar. Domnia sa trebuie sa intre in intimitatea acelei societati.

Si abia dupa aceea trebuie sa contruiasca un plan de restructurare a societatii.

In interiorul acestui plan, va include si oferta pe care am facut-o eu", a mentionat Sorin Ovidiu Vantu.

De asemenea, Vantu a declarat in interviul acordat Capital ca si-a extins afacerile in presa (televiziuni, doar media digitala) in Moldova, proces care va continua in Ungaria si in Serbia.

"Anul viitor sper sa mai deschid (n.r. televiziuni) si in Budapesta, si in Serbia.

In orice caz, pana la nivelul anului 2011 voi avea celelalte doua statii deschise.

In Moldova, in jurul datei de 14 februarie lansez", a adaugat Sorin Ovidiu Vantu.

Intrebat de HotNews cum a ales aceste tari, acesta a raspuns ca "sunt tari dragi inimii mele".

De asemenea, la finalul anului viitor va decide viitoare extinderi si in alte tari.

In ceea ce priveste profilul televiziunilor din Budapesta si Serbia, Vantu a spus ca va fi un mixt intre Realitatea si Money Channel, intre economic si politic. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
O filială a gigantului american Google, Mandiant, avertizează joi, 18 aprilie, într-un raport, cu privire la activităţi ale unei grupări de hackeri cu legături cu spionajul rus, Sandworm,...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#electronica, #media, #print, #vantu , #stiri Sorin Ovidiu Vantu