Parerile miliardarilor autohtoni despre impozitarea averilor

Vineri, 06 August 2010, ora 11:42
1649 citiri
Parerile miliardarilor autohtoni despre impozitarea averilor

Milionarii romani nu sunt dispusi sa isi doneze jumatate din avere in scopuri caritabile, urmand exemplul miliardarilor americani. Cu toate acestea, parerile bogatilor Romaniei sunt impartite: daca omul de afaceri Ioan Niculae este transant si sustine ca nu isi da banii pe mana hotilor, Ovidiu Tender recunoaste ca deja a donat o parte semnificativa din avere in fiecare an. 

"Nu-mi dau banii pe mana hotilor si criminalilor!" spune presedintele Interagro, care a adaugat ca nu poti renunta la munca ta pentru a le da celor ce fura sau dau in cap. 'Este o prostie", a mai spus Niculae.

Fratii Micula declara ca ar dona, daca ar dispune de bani lichizi.

"Daca as avea un miliard de euro cash, acum, as da jumatate pentru orfelinate. Dar am zeci milioane de euro datorii catre furnizori si sute de milioane in credite bancare", a explicat Ioan Micula, patronul European Food & Drink.

Cu o avere estimata la 300 milioane de euro, Ovidiu Tender sustine ca a donat in fiecare an "o parte semnificativa din avere" in diverse actiuni caritabile sau culturale prin intermediul fundatiei Tender si ca spera ca in viitor sa poata contribui cu sume mult mai mari.

Si proprietarul Mobexpert, Dan Sucu, a declarat ca a donat o parte din avere, in scopuri caritabile, prin intermediul fundatiei sale si ca se gandeste sa doneze un procent din avere unei fundatii caritabile.

"In viitor ma gandesc sincer sa donez o parte din averea mea unei fundatii caritabile", a explicat Sucu.

In opinia miliardarului Sorin Ovidiu Vantu initiativa multimiliardarilor americani este "un act de normalitate intr-o tara normala".

"Un act de caritate e o problema strict personala. De aceea, m-au podidit lacrimile cand am vazut ce fac Gates, Buffet si altii de peste Ocean. E o operatiune strict de imagine".

Vantu a adauga ca daca s-ar oferi si in Romania aceleasi inlesniri de care beneficiaza oamenii de afaceri americani, ar dona bani in scopuri caritabile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#miliardari, #avere, #impozitare, #vantu, #sucu, #micula, #nicolae , #stiri Sorin Ovidiu Vantu