Fara Basescu, Vantu ar dona statului 5% din avere pentru educatie si mediu

Sambata, 24 Octombrie 2009, ora 00:07
3575 citiri
Fara Basescu, Vantu ar dona statului 5% din avere pentru educatie si mediu

Oamenii de afaceri nu ar da alti bani statului in afara de impozitele pe care le platesc, insa pentru programe cu caracter social dar care sa nu fie gestionate de institutii ale statului raspunsul unora ar fi afirmativ. Gaura neagra si apa sambetei, pentru bani, cu angajati incompetenti, putorosi si lepre. Asa caracterizeaza majoritatea oamenilor de afaceri statul.

Ideea apartine unui numar 44 de oameni de afaceri din Germania, care cer aplicarea unui impozit de 5% pentru cei care detin peste 500.000 de euro in conturi sau averi de peste 3 milioane de euro.

Acestia si-ar dori ca sumele obtinute sa fie investite in educatie, sanatate si mediu. Sorin Ovidiu Vantu spune ca ar dona pentru proiecte de educatie si mediu 5% din averea sa, insa pune si o conditie: fara Traian Basescu presedinte, scrie Evenimentul Zilei.

"As fi de acord sa dau si 10-20% intr-un fond care sa ajute tara, dar banii trebuie gestionati de oameni crestini, de bunacredinta, de o organizatie nonprofit. Sa nu se intample sa dau banii, iar ei sa-i injumatateasca", a declarat patronul Stelei, George Becali.

Potrivit lui Adrian Porumboiu, daca banii ar fi avut o directie clara - autostrazi, spitale - discutia ar fi altfel. Porumboiu a investit masiv in agricultura si, spune el, plasteste taxe si impzite de 22-24 milioane euro, in fiecare an.

Omul de afaceri Cristian Tantareanu se teme ca banii pe care i-ar da in plus ar putea ajunge "ciubuc" pentru functionari. "Eu am bani destui, bagati in case, terenuri si alte investitii, dar nu se vand. La ora actuala, nu am decat vreo 500.000 de euro, in banca, pentru zile negre", a afirmat Tantareanu.

Varianta introducerii unui nou impozit este respinsa vehement de unii oameni de afaceri. Seful Paralela 45, Alin Burcea, spune ca, in cazul majorarii taxelor, este dispus sa paraseasca Romania. "Ca hamal, in Franta cari doua bagaje si iei 15 euro. Cum sa dau si mai multi bani unui stat care nu doar ca nu ajuta firmele cu nimic, dar a mai si majorat taxele?".

Grija detinatorilor de afaceri, in special pe timp de criza este sustinerea propriului business, pentru a putea plati taxele si pentru a pastra locurile de munca, afirma Marius Cristescu. Acesta subliniaza ca, Spre deosebire Germania, persoanele fizice din Romania platesc un impozit pe dividende de 16 %. 

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#basescu, #vantu, #taxe, #stat, #afaceri , #stiri Sorin Ovidiu Vantu