Evenimentul zilei si Capital, vandute catre B1 TV

Joi, 11 Februarie 2010, ora 16:22
1517 citiri
Evenimentul zilei si Capital, vandute catre B1 TV

Ringier Romania a anuntat oficial, joi, transferul proprietatii cotidianului Evenimentul zilei si a revistei Capital catre nou infiintata companie "Editura Evenimentul si Capital", al carei actionar majoritar este Bobby Paunescu. 

Informatia privind tranzactia a aparut initial in urma cu o saptamana, pe blogul jurnalistului Catalin Tolontan, care, de altfel, a si confirmat, joi, vanzarea celor doua publicatii.

Potrivit unui comunicat al publisherului, prin vanzarea celor doua titluri, Ringier Romania isi eficientizeaza portofoliul si, potrivit strategiei, isi poate canaliza resursele de care dispune in vederea digitalizarii brandurilor sale - cu accent pe marcile Libertatea si Unica -, dar si in vederea dezvoltarii segmentului online in general.

"Parteneriatul dintre Ringier si canalul B1 in realizarea emisiunii «Evenimentele zilei» a fost un real succes si sta la baza deciziei de a tranzactiona cele doua titluri. Tranzactia include toate activitatile brandurilor Evenimentul zilei si Capital, extensiile de brand ale acestora, precum si echipele editoriale, care vor fi transferate catre «Editura Evenimentul si Capital»", se arata in comunicatul Ringier.

Potrivit unui comunicat transmis de postul TV B1, partile au semnat, de asemenea, acorduri aditionale, astfel incat marcile transferate sa beneficieze in continuare de structura de publishing a Ringier Romania, care va asigura servicii precum distributia, tiparirea, vanzarile de publicitate, resursele umane si IT-ul.

Claudiu Serban a fost numit director general al "Editura Evenimentul si Capital", avand ca principal obiectiv sa asigure in continuare evolutia celor doua marci.

In acelasi timp, prin el se va asigura continuitatea in ceea ce priveste cultura organizationala a celor doua echipe.

Partile au convenit sa pastreze confidentialitatea in ceea ce priveste pretul tranzactiei, aceasta urmand sa intre in vigoare dupa aprobarea Consiliului Concurentei.

Potrivit unor informatii publicate pe site-ul www.paginademedia.ro, valoarea tranzactiei ar fi de peste 8 milioane de euro .

Potrivit aceleiasi surse, in urma cu cativa ani, Sorin Ovidiu Vantu ar fi oferit 30-35 de milioane de euro pentru a cumpara doar Evenimentul zilei, dar Ringier nu a dat curs ofertei.

Ringier a mai anuntat, in acelasi comunicat, o ajustare a portofoliului din segmentul revistelor, care consta in sistarea aparitiei revistei Diva, fapt datorat lipsei de perspective economice pentru acest titlu.

Ringier Romania va reduce costurile si printr-un proces de restructurare la nivelul intregii organizatii.

Angajatii ale caror posturi vor fi restructurate vor primi pachete compensatorii.

In noua formula organizationala, Marius Hagger va prelua, pe langa rolul de General Manager, si conducerea cotidianului Libertatea.

De asemenea, Ana Nita, redactor sef al ziarului, si Adrian Toca, Manager Libertatea.ro, ii vor raporta direct lui Marius Hagger.

Dupa vanzarea anuntata, joi, a Evenimentul zilei (cotidian reference) si a saptamanalului de business Capital si dupa inchiderea revistei Diva, Ringier, care a intrat pe piata romaneasca in 1992, mai are in portofoliu titlurile Libertatea (tabloid) si revistele Bolero, Libertatea pentru femei, Unica, Bravo si BravoGIRL.

Grupul elvetian Ringier este prezent in zece tari, are peste 7.000 de angajati, editeaza circa 120 de ziare si reviste, produce aproximativ 20 de programe de televiziune si opereaza 50 de platforme online si 11 tipografii.

Presa a relatat ca atat postul B1 TV, cat si Vox News, lansat in noiembrie 2009, s-ar afla sub sfera de influenta a fratilor Paunescu.

Televiziunea generalista B1 TV a fost lansata in decembrie 2001, ca post local pentru Bucuresti.

In 2004, News Corporation, compania media fondata de Rupert Murdoch, a achizitionat 12,5% din pachetul de actiuni al postului, potrivit site-ului televiziunii.

Potrivit site-ului CNA, detinatoarea licentei audiovizuale a postului B1 TV este societatea News Television (Romania) SRL, al carei asociat unic este News TV Romania BV (Olanda).

Actionarii News TV Romania BV sunt Ismar International NV (Antilele Olandeze - companie cu actiuni la purtator) - 87,5% si News Romania Inc (SUA) - 12,5%. Actionar unic al News Romania Inc este News Corporation Ltd., o companie listata la bursa New York. 

 

#tranzactie, # cotidian, # b1, # vanzare , #stiri Sorin Ovidiu Vantu