Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Copos si Vantu cresc pretul terenurilor din Delta Dunarii

Copos si Vantu cresc pretul terenurilor din Delta Dunarii

Pretul terenurilor de la gurile Dunarii a crescut intr-un an de la 2-4 euro metrul patrat la 10-15 euro.Delta Dunarii si litoralul de la Gurile Dunarii ar putea deveni in cativa ani destinatiile preferate pentru oamenii de afaceri romani, preturile la terenuri din aceste zone inregistrand deja salturi importante, sustin analistii de pe piata imobiliara. Aceasta dupa ce aproape totii romanii cu stare din Romania si-au achizitionat deja imobile de lux in statiunile de pe valea Prahovei, piata devenind deja saturata. Analistii imobiliari spun ca nume cunoscute din mediul de afaceri romanesc, printre care si George Copos, Sorin Ovidiu Vantu sau regizorul Dan Chisu fac lobby pentru promovarea acestor zone aflandu-se in spatele unor reportaje si emisiuni televizate in care se prezinta avantajele de a construi in Delta.

Intrebat daca detine proprietati in Delta Dunarii, George Copos ne-a declarat ca A"a achizitionat mai multe terenuri in jurul unor lacuriA", fara a oferi mai multe detalii despre afacerile lui cu terenuri. De asemenea Dan Chisu, sustine ca nu a achizitionat teren in acea zona, explicand afirmatiile analistilor imobiliari printr-o confuzie. A"Este vorba de o confuzie totala, probabil legata de Festivalul de la Sfantul Gheorghe, unde toata investitia a fost facuta de altcineva, de mai multe persoane. Eu nu am cumparat teren in Delta A'A'.

Potrivit agentilor imobiliari, ca urmare a interesului manifestat de oamenii de afaceri pentru Delta Dunarii, pretul terenurilor s-a majorat in zona de aproximativ 2-3 ori numai in decursul unui an. Spre exemplu, in timp ce anul trecut un hectar de teren in Delta Dunarii sau la Gurile Dunarii costa in medie 2-4 euro metrul patrat, in momentul de fata acelasi teren este comercializat cu 10-15 euro metrul patrat.

Imaginea idilica creata despre Delta Dunarii prin reportaje ce prezinta investitii hoteliere, mici incercari de A"sate de vacantaA" si chiar o initiativa A"culturalaA" ce s-ar fi produs intr-un orasel de pe malul Marii Negre, este insa departe de realitatea pe care ar trebui sa o cunoasca un investitor care doreste sa construiasca in aceasta zona, se arata in raportul SGA - Casa de Vacanta 2004, comandat de Casa Lux. Una din cele mai mari probleme care apar in Delta se refera la regimul de proprietate, care nu este in toate situatiile bine stabilit. De asemenea, un alt impediment consta in accesul dificil in acele zone precum si lipsa retelelor de comunicare.

Sursa: Cotidianul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1233 ori