Adevarul Holding acuza "murdarele principii de business" ale lui Sorin Ovidiu Vantu

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 10:45
2463 citiri
Adevarul Holding acuza "murdarele principii de business" ale lui Sorin Ovidiu Vantu

Adevarul Holding acuza, marti, in comunicatul referitor la interzicerea difuzarii publicatiei Kamikaze in reteaua Acces Press, faptul ca Sorin Ovidiu Vantu si-ar etala, astfel, "in toata «splendoarea» murdarele principii de business care au facut atata rau pietei media in ultimii cinci ani".

"Dl. Sorin Ovidiu Vantu care controleaza reteaua de presa Acces Press, dupa ce ani de zile acest lucru a fost ascuns opiniei publice, isi etaleaza in toata «splendoarea» murdarele principii de business care au facut atata rau pietei media in ultimii cinci ani si au condus inclusiv la inchiderea unor titluri traditionale in presa scrisa, printre care Ziua, Cotidianul si Gardianul. Dupa ce partenerul sau, dl. Sorin Rosca Stanescu, s-a folosit incorect de numele Clubului Roman de Presa pentru a obtine dubios (fara licitatie) de la unii primari slabi de inger mai multe sute de locatii in Bucuresti pentru viitoarea retea Acces Press, controlul acesteia a fost inmanat catre mai multe firme offshore despre care se stie (inclusiv angajatii stiu) ca apartin dl. Sorin Ovidiu Vantu", se arata in comunicat, precizeaza Mediafax.

Adevarul Holding, apartinand omului de afaceri Dinu Patriciu, mentioneaza ca, modul in care Sorin Ovidiu Vantu isi administreaza afacerile de media este "la urma urmei treaba sa".

"Un observator atent nu a putut insa sa nu remarce prestatia Realitatii TV in preajma alegerilor din 2009, invitatiile continue facute unor indivizi care se autointituleaza jurnalisti in ciuda opozitiei si mesajelor clare transmise de CRP si AJR (este vorba despre domnii Bogdan Chirieac si Sorin Rosca Stanescu) si «coincidentele» ciudate intre mesajele unor recente campanii ale postului Realitatea TV («Noi vrem respect») si apelurile inscrise pe pancarte de mai multe sindicate la mitingurile transmise in aceeasi perioada de aceeasi televiziune (pura coincidenta) din fata Guvernului, spre finele anului trecut", se mai arata in comunicat.

Adevarul Holding acuza Acces Press de cenzura, dupa ce reteaua de distributie a interzis comercializarea revistei Kamikaze, si ameninta ca va renunta la colaborarea cu orice societate de distributie care va lua aceeasi decizie, potrivit unui comunicat al publisherului.

"Adevarul Holding a luat act cu surprindere de cererea trimisa de proprietarii si administratorii retelei Acces Press cu privire la scoaterea de la vanzare a publicatiei Kamikaze, editata de colegii de presa de la Ingenio Promo", se arata in comunicatul Adevarul Holding.

Potrivit comunicatului Adevarul Holding detine de multi ani o importanta retea de distributie in Bucuresti si in ultimele 24 de luni cate una in Cluj si Timisoara, insumand peste 100 de chioscuri, dar niciodata "nu si-a pus problema de a folosi arma distributiei pentru eliminarea de pe piata a competitiei".

"Nu numai ca o asemenea masura are iz puternic de practici concurentiale incorecte (asteptam ca institutia abilitata, respectiv Consiliul Concurentei, sa se sesizeze si sa studieze cazul), dar ea este una pe care Adevarul Holding o considera profund imorala si incorecta la adresa colegilor de la revista Kamikaze", se arata in acelasi comunicat.

"In consecinta, Adevarul Holding ia atitudine impotriva acestor practici, critica public asemenea initiative si potrivit atitudinii sale principiale de a face distributie de presa, clauza prezenta in toate contractele noastre de gen, va renunta la colaborarea cu orice societate de distributie care se va alinia la asemenea cereri aberante din partea Acces Press.

Altfel spus, societatile de distributie care vor da curs somatiei Acces Press si nu vor mai vinde revista Kamikaze nu vor mai putea comercializa produsele Adevarul Holding, inclusiv carti si DVD-uri", mai precizeaza publisherul.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii, luni, de echipa revistei Kamikaze, decizia Acces Press, retea detinuta de Grupul Editorilor si Difuzorilor de Presa (GDEP), este un abuz impotriva libertatii presei.

"Reteaua de difuzare a presei Acces Press, controlata de Sorin Ovidiu Vantu, a interzis comercializarea revistei Kamikaze. Ordinul catre chioscuri, transmis de administratora retelei, Liliana Spiridon, suna sec si abuziv: «Incepand cu data prezentei, va aducem la cunostinta ca este interzisa comercializarea in cadrul retelei Acces Press a revistei Kamikaze»", se arata in comunicatul Kamikaze.

Pe de alta parte, printr-un comunicat dat publicitatii, administratorul retelei Acces Press, Liliana Spiridon, precizeaza ca este vorba doar de o "suspendare temporara (a distributiei revistei Kamikaze, n.r.), pana la reglemenarea aspectului comercial".

"Deoarece distributia revistei Kamikaze s-a facut fara informarea prealabila si stabilirea conditiilor comerciale cu G.E.D.P. S.A, am suspendat temporar vanzarea pana la reglementarea aspectului comercial si introducerea acesteia in catalogul Acces Press. In prezent, asteptam sa fim contactati de catre reprezentantii revistei Kamikaze pentru solutionarea reciproc avantajoasa a distributiei prin reteaua Acces Press", se arata in comunicat.

Mai multi jurnalisti ai saptamanalului Academia Catavencu, editat de grupul Realitatea-Catavencu, au anuntat, la inceputul lui martie, ca parasesc redactia.

La doua saptamani, ei au anuntat lansarea unei noi reviste - Kamikaze, care apare in fiecare miercuri.

Printre jurnalistii care au decis sa plece de la Academia Catavencu se numara Catalin Prisacariu, Marius Bortea, redactor-sef, Gabriel Drogeanu, secretar general de redactie, Alexandru Cautis, Razvan Cucui, Alexandru Dutu, Daniel Goace, Dragos Musat, Malin Musatescu, Iulian Tanase, Marian Turosu, Alexandru Varzaru, Silviu Apostol, Roxana Jipa, Alina Moscalu, Radu Alexandru si Andrei Mantog.

La Academia Catavencu au ramas, dintre fondatorii ziarului, Doru Buscu, Ioan T. Morar si Eugen Istodor. 

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#adevarul, #business, #holding, #media, #vantu , #stiri Sorin Ovidiu Vantu