Viceprimarul Capitalei: Primaria, nefunctionala daca nu se corecteaza bugetul

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 13:42
1620 citiri
Viceprimarul Capitalei: Primaria, nefunctionala daca nu se corecteaza bugetul

Primaria Capitalei va deveni nefunctionala, iar salariile nu vor mai putea fi platite daca primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, nu va corecta bugetul municipalitatii, pentru ca in acest moment, nu se pot primi bani de la bugetul de stat, a afirmat, miercuri, viceprimarul general Mircea Raicu, potrivit NewsIn.

Potrivit lui Raicu, 80% din bugetul Capitalei provine de la bugetul de stat. In conditiile in care bugetul Capitalei a fost respins de catre Directia Finantelor Publice, inseamna ca procentul mentionat nu poate intra in conturile primariei, a explicat viceprimarul.

"Oprescu nu vrea sa aplice acest buget, asa cum a fost el votat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, iar aceasta ne duce la ideea ca poate fi vorba despre o infractiune", a mai spus Raicu.

Viceprimarul Capitalei spune ca asteapta pana vineri ca Oprescu sa corecteze bugetul, afirmand in acelasi timp ca actul nu poate fi votat din nou in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

"Daca lui Oprescu nu ii convine bugetul, il poate ataca in justitie, dar asta insemna trei-patru luni de proces", crede Raicu.

Potrivit viceprimarului, liderii de grup din CGMB i-au propus lui Oprescu sa corecteze pana vineri bugetul, cu promisiunea ca ulterior sa faca o sedinta de rectificare, la care sa fie discutata finantarea unor proiecte propuse de edilul-sef al Capitalei.

Bugetul municipalitatii bucurestene pe 2011 a fost restituit, marti, Primariei Capitalei de catre Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti - Trezorerie, in vederea solutionarii mai multor probleme din cuprinsul acestuia, a informat Prefectura Capitalei.

Printre problemele identificate se numara anexa la buget referitoare la aprobarea numarului de posturi si a fondului de salarii pentru 2011 pentru fiecare institutie subordonata Primariei Municipiului Bucuresti.

O alta problema este lipsa de corelare a veniturilor si cheltuielilor bugetului local, ca urmare a introducerii de amendamente la aprobarea bugetului local pe 2011.

Directia de Finante mai cere depunerea situatiei sumelor decontate de casele de asigurari de sanatate pentru serviciile medicale furnizate si a sumelor alocate din bugetul Ministerului Sanatatii cu aceasta destinatie.

Finantele solicita si retransmiterea situatiei privind gradul de realizare a veniturilor proprii pe anii 2009 si 2010.

Reprezentantii Directiei de Finante Bucuresti au solicitat municipalitatii sa dispuna masurile necesare in vederea retransmiterii de urgenta a bugetului local pe 2011.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, tot marti, ca bugetul Capitalei pe 2011 trebuie votat din nou, sustinand in acelasi timp ca Ministerul de Finante a respins forma cu amendamentele PDL, aprobata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) in 28 februarie.

In acelasi context, prefectul municipiului Bucuresti, Mihai Atanasoaei, a afirmat, luni, ca bugetul Capitalei, in forma prezentata institutiei prefectului, pentru a se constata legalitatea sa, contine erori grave, cum ar fi faptul ca nu ia in considerare amendamentele propuse si votate de CGMB.

Dupa votarea bugetului pe 2011, primarul general Sorin Oprescu a reclamat faptul ca, in forma aprobata de CGMB, au fost taiati bani de la proiecte prioritare ale orasului, pentru a fi dati regiilor de transport si de distributie a energiei termice.

#primarie, #buget, #bugetul capitalei, #venituri, #viceprimar , #stiri Sorin Oprescu