Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vezi pe ce se duc banii Capitalei, in 2011

Vezi pe ce se duc banii Capitalei, in 2011

Bugetul aprobat in CGMB, miercuri seara, prevede venituri totale de 4,2 miliarde de lei si cheltuieli de 4,8 miliarde de lei, fiind majorate fondurile pentru Centrul Istoric si diametrala Buzesti - Berzei - Uranus, potrivit Mediafax.

Astfel, bugetul prevede venituri totale de 4.282.027.000 de lei si cheltuieli de 4.801.797.000 de lei.

Pentru lucrarile din Centrul Istoric s-au majorat fondurile alocate, de la doua la 22 de milioane de lei, in timp ce pentru investitia la diametrala Buzesti - Berzei - Uranus au fost prevazute 30 de milioane de lei, desi initial nu erau alocate fonduri.


Bugetul RADET pentru 2011 va fi de 538 de milioane de lei, iar cel al RATB de 489 milioane de lei.


Pentru lucrarile de la Stadionul "Lia Manoliu" au fost prevazute fonduri de 193 de milioane de lei, pentru realizarea hartii acustice a Capitalei un milion de lei, pentru proiectul de conectare a Splaiului Independentei cu autostrada A1 trei milioane de lei.


Alte trei milioane de lei vor fi alocate pentru proiectul Cadastrul Verde al Capitalei.


Bugetul Administratiei Strazilor in 2011 va fi de 360 de milioane de lei.


Consilierii generali au aprobat, miercuri seara, proiectul de buget al municipalitatii pentru 2011, cu amendamentele propuse de PDL, PRM si PNG. In favoarea proiectului de buget au fost exprimate 31 de voturi, iar impotriva 20.


Nu au fost inregistrate abtineri de la vot. Potrivit formei finale a bugetului, astfel cum a fost aprobat miercuri seara, in sedinta de indata a CGMB, in ceea ce priveste subventia pentru incalzire, a scazut cea primita de la Guvern, dar a crescut cea acordata de Primarie, in contextul in care Guvernul a preluat cheltuieli pentru lucrarile la Stadionul National.


Documentul prevede o crestere a cotelor financiare acordate spitalelor, dar si reduceri de la fondurile alocale pentru expertiza tehnica pentru mansardarea Spitalului "Prof. Dr. Th. Burghele".


Reduceri au fost operate si pentru Autoritatea de Supraveghere a Animalelor, de unde s-au eliminat banii pentru echipamente, masini si alte mijloace de transport. In ceea ce priveste investitiile, s-au redus fondurile pentru proiectul de conectare a Splaiului Independentei cu autostrada A1.


Primarul general Sorin Oprescu si-a exprimat nemultumirea fata de forma de buget aprobata, spunand ca prin amendamentele acceptate "s-a eliminat sarcina unui Guvern de a avea grija de orasele tarii".


Forma bugetului, astfel cum fusese aprobata in CGMB in 28 februarie, prevedea venituri de 825 de milioane de lei pentru RADET si de 600 de milioane de lei pentru RATB.


Amendamentele aprobate atunci reduceau bugetele pentru Stadionul Lia Manoliu, pentru Strategia de dezvoltare urbana a Capitalei, reabilitarea urbana a raului Dambovita, pentru supralargirea soselei Pipera sau pentru pasajul suprateran Splaiul Unirii - Mihai Bravu.


Bugetul votat in 28 februarie a fost refacut si rediscutat. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1046 ori