Vezi cum sarbatoresc bucurestenii inaugurarea Pasajului Basarab

Sambata, 18 Iunie 2011, ora 13:02
2076 citiri
Vezi cum sarbatoresc bucurestenii inaugurarea Pasajului Basarab

Motociclisti, masini retro, fanfare ale politistilor, jandarmilor si pompierilor defileaza, sambata, pe Pasajul Basarab, urmariti de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu si de mii de bucuresteni veniti sa asiste la "Bucharest Summer Parade" si sa vada podul, informeaza Mediafax.

"Bucharest Summer Parade", editia intai, eveniment organizat cu ocazia inaugurarii Pasajului Basarab, a inceput la ora 11.30.

Startul paradei a fost dat dupa intonarea Imnul National, pe pod incepand sa defileze fandarele, motociclisti, masini retro si tunate, reprezentanti ai minoritatilor si ai constructorului, ai Politiei Rutiere, ai Pompierilor, ai Politiei Locale si ai Jandarmeriei, precum si Ansamblurile Ciuleandra, Doina Dunarii si Mugurel de Prahova.

Acestia defileaza pe sensul intre Soseaua Nicolae Titulescu si Soseaua Grozavesti, apoi la sol pe Soseaua Grozavesti, cu traversarea Splaiului Independentei, si locala, la hipermarketul Carrefour Orhideea. La finalul "Bucharest Summer Parade", la ora 12.30, va avea loc un concert sustinut de Horia Brenciu, in parcarea complexului comercial Carrefour.

Primarul Sorin Oprescu a spus, in timp ce urca pe Pasajul Basarab, ca nu credea ca va veni atata lume si ca este o mare bucurie ca au venit atat de multi bucuresteni, pentru ca podul este al lor.

"Imi scot palaria pentru rabdarea pe care au avut-o pana acum ", a spus Oprescu, in timp ce mergea pe Pasajul Barasab. Intrebat de ce a pus o placuta pe care scrie "Pasaj inceput de BASESCU si terminat de OPRESCU", primarul Capitalei a spus ca "acesta este adevarul".

El a precizat ca Pasajul Basarab "nu este al lui Basescu, al lui Oprescu, ci al bucurestenilor".

Sorin Oprescu a fost salutat de bucurestenii aflati pe pod, care l-au felicitat ca a terminat pasajul, edilul dand mana cu unii dintre ei. Primarul Capitalei a spus ca "nu este baie de multime, e impreuna cu ei" . "Baia de multime o faci intr-un loc, iti pui un vorbitor din ala si incepi", a explicat Oprescu.

Edilul sef a spus ca Pasajul Basarab vazut din avion seamana cu "o minune" si a precizat ca nu exista termen de comparatie pentru aceasta lucrare, fiind una dintre cele mai mari din Europa. Intrebat ce proiecte are pentru viitor, Sorin Oprescu a spus ca urmeaza inca cinci-sase lucrari ca aceasta, "ca sa le aratam ca poporul roman poate sa faca astfel de constructii".

"Imi dorec sa le termin si pe celelalte, sa vad lumea multumita cum o vad astazi. Daca le vad si pe alea terminate si pe ei multumiti, sunt si eu multumit", a adaugat Oprescu.

Primarul general a spus ca abia asteapta sa vada, duminica dimineata, masinile pe Pasajul Basarab si a precizat ca va merge la Centrul de monitorizare pentru a vedea de acolo traficul pe pod. Pasajul Basarab va fi deschis pentru traficul auto incepand de duminica, ora 6.00.

Primarul Sorin Oprescu i-a invitat pe bucuresteni sa vina, sambata, de la ora 10.00, pe Pasajul Basarab si sa participe la parada prilejuita de inceperea vacantei. Mii de bucusteni au raspuns invitatiei edilului si au venit inca de la prima ora la Pasajul Basarab.

Pietonii pot urca pe Pasajul Basarab numai din rampele de pe Soseaua Nicolae Titulescu si Bulevardul Vasile Milea, acestia putand merge doar pe un singur fir, pe sensul dinspre Soseaua Nicolae Titulescu spre Bulevardul Vasile Milea.

Traversarea pietonilor de pe trotuare pe rampele pasajului se face sub protectia organelor de ordine. La ora 21.00, primarul general, Sorin Oprescu, se va intalni pe pasaj cu constructorii si echipa din Primaria Capitalei care a lucrat la acest proiect, "pentru a ciocni o cupa de sampanie si a le multumi pentru contributia pe care si-au adus-o la finalizarea celei mai mari lucrari de infrastructura din ultimii 20 de ani din Romania", a precizat municipalitatea intr-un comunicat de presa.

Pasajul Basarab face legatura rutiera si de tramvai intre Bulevardul Nicolae Titulescu - Soseaua Orhideelor - Podul Grozavesti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulatia tramvaielor), respectiv Soseaua Grozavesti, intregindu-se astfel inelul principal de circulatie al Municipiului Bucuresti in partea de nord-vest.

Proiectul cuprinde doua traversari majore de obstacole, a raului Dambovita peste podul existent largit si a caii ferate in zona Garii de Nord. "Pasajul Basarab a fost supus tuturor testelor prevazute de legislatia in vigoare, rezultatele acestora confirmand siguranta si stabilitatea acestuia in cele mai dificile conditii de exploatare.

Toate aceste teste au fost confirmate de catre proiectanti, consultanti si specialisti de renume in domeniu din Romania si Spania si consemnate in rapoartele pe care acestia le-au inaintat catre Comisie. In acest moment, Pasajul Basarab este 100% sigur pentru punerea in exploatare", a precizat Primaria Capitalei intr-un comunicat de presa. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bucuresti, #inaugurare pasaj basarab, #pasaj basarab, #sorin oprescu , #stiri Sorin Oprescu