Udrea vrea sa demonteze panourile ilegale din Bucuresti

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 13:28
1381 citiri
Udrea vrea sa demonteze panourile ilegale din Bucuresti

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a spus ca, in cazul in care primarul general nu va aplica cu rigurozitate noul regulament al publicitatii stradale in Bucuresti, demontarea panourilor ilegale va fi dispusa de catre MDRT, conform NewsIn.

Udrea s-a declarat satisfacuta de faptul ca, joi, Consiliul General al Muncipiului Bucuresti a adoptat regulamentul de publicitate al Capitalei, proiect ce va reglementa publicitatea stradala si si-a anuntat sprijinul pentru aplicarea acestuia de catre primarul general Sorin Oprescu.

"In industria publicitatii se invart sute de milioane de euro si ca urmare, presiunile si opozitia la o asemenea reglementare a fost foarte mare.

Ca cetatean, sunt deranjata de aspectul pe care orasul a ajuns sa-l aiba din cauza sutelor de panouri, mashuri, bannere care atarna in Bucuresti care arata ca un bazar turcesc in care ne-am scos cu totii cearsafurile la uscat", a declarat Elena Udrea.

Ministrul a precizat ca Guvernul a adoptat, la finele anului trecut, o initiativa legislativa care reglementeaza publicitatea stradala la nivel national, reglementari care vor fi aplicate prin regulamente adoptate la nivel local si implementate de catre primari.

Udrea a spus ca, in eventualitatea in care primarii nu vor pune capat practicilor de amplasare ilegala a panourilor publicitare, competentele legate de demolarea acestora ar putea trece la Ministerul Dezvoltarii si Turismului.

"Atributiile, competentele privind regulile care se vor impune apartin aproape in exclusivitate primarului general.

De aceea resping orice eventuala speculatie care s-ar putea face legat de orice alt interes decat cel al bucuresteanului. Daca primarul Sorin Oprescu nu va reusi sa faca fata presiunilor ori intereselor comerciale legate de publicitatea de tip outdoor, atunci vom pune noi in practica acest proiect.

Vom demola noi panourile ilegale asa cum am facut si in cazul constructiilor ilegale de pe litoral", a spus ministrul.

Conform regulamentului adoptat joi de consilierii generale, o serie de zone ale Bucurestilor sunt excluse de la publicitate: bulevardele Lascar Catargiu, Aviatorilor, Constantin Prezan, Kisselef, piata Charles de Gaulle, zona Arcul de Triumf si centrul istoric.

De asemenea, CGMB a stabilit si un numar de zone cu publicitate restransa in care publicitatea outdoor se va face doar in urma unui studiu elaborat in prealabil de catre specialisti: bulevardele Iancu de Hunedoara, Stefan cel Mare, Tineretului, Magheru, Nicolae Balcescu, zonele Bucur-Obor, Dimitrie Cantemir, Unirii, Romana, Universitatii, splaiul Independentei, strazile Berzei, Buzesti si Calea Victoriei.

#udrea, #panouri, #oprescu, #bucuresti , #stiri Sorin Oprescu