Taxele si impozitele din Capitala ar putea creste in 2011

Joi, 27 Mai 2010, ora 15:21
1282 citiri
Taxele si impozitele din Capitala ar putea creste in 2011

Consilierii generali vor dezbate in sedinta de luni proiectul privind incadrarea pe zone de fiscalitate a Capitalei, daca proiectul va fi aprobat taxele si impozitele urmand sa creasca numai in cazul cladirilor care sunt trecute dintr-o zona inferioara intr-una superioara, transmite Mediafax.

Directorul Directiei Venituri din Primaria Capitalei, Lenuta Boncota, a declarat, joi, ca impozitele si taxele locale vor ramane neschimbate anul viitor pentru bucuresteni, urmand a avea acelasi nivel ca cel din 2010.

In urma reincadrarii imobilelor din Bucuresti pe zone de fiscalitate noi va exista o crestere de aproximativ 6-7 procente in cazul imobilor ce vor trece din zonele de tip B in zona A, a precizat Lenuta Boncota.

Potrivit directorului Directiei Venituri din Primaria Capitalei, pentru o garsoniera trecuta la zona A dupa ce pana anul acesta a fost incadrata in zona B impozitul va fi 87,53 de lei, fata de aproximativ 80 de lei.

Totodata, pentru un apartament cu doua camere incadrat in zona B, unde impozitul era de aproximativ 100 de lei, daca acesta va fi trecut la zona A de impozitare taxa va creste cu aproximativ 16 lei.

Pentru un apartament cu trei camere incadrat din zona B, unde impozitul era de aproximativ 160 de lei, in zona A, proprietarul ar urma sa plateasca anul viitor cu aproximativ 15 lei mai mult.

Lenuta Boncota a precizat ca diferentele dintre impozitele platite anul acesta si cele din 2011 sunt date exclusiv de aceasta rezonare a teritoriului municipiului Bucuresti, necesara in urma dezvoltarii a noi zone sau a retelei de circulatie care a facut ca anumite amplasamente sa devina centrale.

Primarul Sorin Oprescu declara, in urma cu o luna, ca municipalitatea urmareste reincadrarea teritoriului administrativ al Bucurestiului pe zone de fiscalitate, aratand ca este normal ca bucurestenii care locuiesc in centrul orasului sa plateasca impozite mai mari.

"In toate capitalele europene se practica acest lucru. Pe masura ce se dezvolta, cartiere trec din zona B in A, din zona D in zona C. Este normal ca cei care locuiesc in centrul orasului sa plateasca impozite mai mari", a spus atunci Sorin Oprescu.

Edilul sef al Capitalei preciza ca printre criteriile care au stat la baza proiectului privind noile reglementari urbanistice se regasesc si calitatea utilitatilor publice si a serviciilor publice urbane, valoarea pe piata imobiliara a terenurilor, precum si potentialul de investitiei a terenurilor si situarea amplasamentelor in zone de dezvoltare prioritare.

Astfel, zona A a fost prelungita de-a lungul malurilor raului Dambovita, de la intersectia Splaiului Independentei cu Bulevardul Vasile Milea pana la limita vestica de proprietate a constructiei Sema Park.

Din zona A au fost scoase terenurile inundabile din jurul lacului Colentina, acestea fiind trecute intr-o zona inferioara de impozitare, si au fost introduse alte suprafete de teren, cum ar fi limitele de nord ale lacurilor Fundeni si Baneasa.

In zona B au fost introduse, ca urmare a reabilitarii retelei de infrastructura din Sectorul 4, terenurile situate intre Soseaua Giurgiului si Bulevardul Constantin Brancoveanu, Soseaua Berceni, strada Caporal Gheorghe Marin. Si in Sectorul 3 au fost incadrate in zona B terenurile situate pe Bulevardul 1 Decembrie, strada Fetesti, strada Ramnicu Valcea, precum si Drumul Gura Siriului.

In zona C au fost trecute din Sectorul 2 teritoriul situat in partea de sud a Soselei Andronache, strada Moroieni, din Sectorul 3 - zona industriala dintre strada Industriilor si strada Badicului, iar din Sectorul 5 - zona de locuinte Prelungirea Ferentari-aleea Livezilor.

Potrivit proiectului de hotarare, in zona D au ramas toate terenurile aflate in teritoriile slab construite, fara dotari, cu accesibilitate redusa, precum si zonele inundabile.

Astfel, in Sectorul 5 a fost propusa introducerea in zona D a teritoriului cuprins intre linia CF Industrial si Splaiul Unirii, motivul acestei incadrarii fiind existenta restrictiilor de construire impuse de prezenta liniilor de inalta tensiune. In Sectorul 6 au fost incluse in zona D terenurile situate in zona inundabila de la vest de Lacul Morii si cele din zona CET Vest.

Proiectul de hotarare a fost in dezbatere publica si va fi discutat in sedinta de luni a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#taxe, #impozite, #capitala, #scumpiri , #stiri Sorin Oprescu