Sorin Oprescu: Lucrarile la pasajul Mihai Bravu vor fi finalizate la sfarsitul lui 2014

Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 13:54
1398 citiri
Sorin Oprescu: Lucrarile la pasajul Mihai Bravu vor fi finalizate la sfarsitul lui 2014

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a reiterat vineri ca lucrarile la pasajul suprateran Mihai Bravu - Splaiul Unirii vor fi incheiate la sfarsitul anului viitor.

"La sfarsitul lui martie se poate circula pe primul pod si dupa aceea la finalul anului 2014 pe celalalt pod", a declarat edilul general, cu ocazia verificarii stadiului lucrarilor la acest pasaj.

El s-a aratat multumit de faptul ca primul pod prinde contur dupa reluarea lucrarilor in august.

"S-au recuperat din intarzieri aproape noua luni dintr-un an si jumatate. Daca continua asa, si sper sa continue asa constructorul, se recupereaza toata asteptarea. Nu s-a pierdut niciun ban, pentru ca s-au dat 37 de milioane de lei, dintre care au ramas in discutie de recuperat 4 milioane, restul si-au gasit efectivitatea", a precizat primarul general.

Potrivit Primariei Municipiului Bucuresti, pasajul suprateran Mihai Bravu-Splaiul Unirii e compus din doua poduri supraterane paralele. In prezent se lucreaza la primul pod. Din august pana in prezent s-au executat urmatoarele tipuri de lucrari: s-au terminat lucrarile la pilele 8 si 9, cele care sustin tablierul metalic, s-au montat esafodajele de sustinere a grinzilor la toate cele 11 deschideri ale podului, s-au montat 40 de grinzi prefabricate de circa 40 de metri lungime pe 10 din cele 11 deschideri ale podului si in noaptea de vineri spre sambata se vor pune ultimele patru grinzi.

De asemenea, se afla in executie primul segment dintre cele cinci ale tablierului metalic al podului.

Prin realizarea acestui proiect, patru mari cartiere (adica peste 600.000 de locuitori) - Berceni-Oltenitei, Balta Alba, Pantelimon si Colentina - vor fi legate intre ele, vor avea conexiune cu zona de nord a orasului (Aeroport Otopeni, Valea Prahovei), precum si alternative fata de inelul interior reprezentat de Mihai Bravu, Stefan cel Mare, fapt ce va duce implicit si la decongestionarea traficului in zona centrala.

Contractul a fost atribuit la finele lunii august asocierii Astaldi Spa - Astalrom SA, ambele parte a grupului italian de constructii. Contractul pentru executarea pasajului suprateran Mihai Bravu - Splaiul Unirii, incheiat initial cu firma Romstrade, a fost reziliat in decembrie 2012. Primaria Capitalei a platit firmei Romstrade 37 de milioane de lei, contravaloarea lucrarilor prestate inainte de rezilierea contractului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Primar Sorin Oprescu, #pasaj mihai bravu, #lucrari Pasaj Mihai Bravu , #stiri Sorin Oprescu