Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ruinele de milioane de euro ale Bucurestiului

Ruinele de milioane de euro ale Bucurestiului

In Bucuresti exista cladiri abandonate, din cauza litigiilor juridice, dar a caror valorea depaseste chiar cateva milioane de euro. Printre acestea se numara Casa Radio, Fosta Fabrica de bere sau ansamblul de locuinte de langa podul Baneasa.

In Bucure?ti sunt in lucru peste 42.400 de dosare de retrocedare in baza Legii nr. 10/2001. In cei zece ani care au trecut de la adoptarea acesteia, au fost emise doar 13.800 de dispozitii de retrocedare ?i au avut loc efectiv numai 2.971 de puneri in posesie, scrie Capital.

Edilul sef al Capitalei, Sorin Oprescu, declara ca a identificat 176 de cladiri "insalubre" in Bucure?ti.

"Cu unele nu se mai poate face nimic, dar altele pot fi recuperate. Exista unele proiecte care vizeaza reabilitarea lor, dar cam timide, deocamdata", a precizat primarul general al Capitalei.

Casa Radio ar fi trebuit sa se transforme in mall dar acum lucrarile au fost amanate.

O alta cladire care ar fi trebuit sa devina mall este fosta fabrica de bere Rahova. Si aici lucrarile s-au oprit, inca din 2008.

De mai bine de 20 de ani, ansamblul de locuinte de langa podul Baneasa asteapta continuarea lucrarilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1839 ori