Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proiectul de buget al Bucurestiului, aprobat. Oprescu, nemultumit

Proiectul de buget al Bucurestiului, aprobat. Oprescu, nemultumit

Consilierii generali au aprobat, miercuri seara, proiectul de buget al municipalitatii pentru 2011, cu amendamente, potrivit Mediafax.

In favoarea proiectului de buget au fost exprimate 31 de voturi, iar impotriva 20. Nu au fost inregistrate abtineri de la vot.

Potrivit formei finale a bugetului, astfel cum a fost aprobat miercuri seara, in sedinta de indata a CGMB, in ceea ce priveste subventia pentru incalzire, a scazut cea primita de la Guvern, dar a crescut cea acordata de Primarie, in contextul in care Guvernul a preluat cheltuieli pentru lucrarile la Stadionul National.


Documentul prevede o crestere a cotelor financiare acordate spitalelor, dar si reduceri de la fondurile alocale pentru expertiza tehnica pentru mansardarea Spitalului "Prof. Dr. Th. Burghele".


Reduceri au fost operate si pentru Autoritatea de Supraveghere a Animalelor, de unde s-au eliminat banii pentru echipamente, masini si alte mijloace de transport.


In ceea ce priveste investitiile, s-au redus fondurile pentru proiectul de conectare a Splaiului Independentei cu autostrada A1.


Primarul generalSorin Oprescu si-a exprimat nemultumirea fata de forma de buget aprobata, spunand ca prin amendamentele acceptate "s-a eliminat sarcina unui Guvern de a avea grija de orasele tarii".


"Prin aceste modificari, atunci cand nu vor mai exista bani, Guvernul va putea spune ca nu este responsabilitatea sa, povara financiara cazand pe primarie", a spus Oprescu.


In replica, viceprimarul Mircea Raicu, i-a spus edilului general ca este primarul care a primit de la Guvern cea mai mare subventie din istorie. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1253 ori