Primarul Capitalei: Pasajul Lujerului, un pericol public

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 10:26
1517 citiri
Primarul Capitalei: Pasajul Lujerului, un pericol public

Pasajul Lujerului reprezinta un pericol public, a spus primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, care a adaugat ca persoanele care circula prin pasaj, o fac pe riscul lor. "Nimeni nu l-a consolidat in ultimii 20 de ani", a precizat Oprescu.

Acum, reabilitarea pasajului Lujerului se afla in faza de licitatie, anuntul de participare fiind postat pe site-ul guvernamental. Administratia Strazilor, cea care raspunde de acest pasaj, vrea ca pana pe data de 15 iulie sa se termine licitatia.

Pentru realizarea proiectului de reabilitare, acesta da termen o luna, iar in septembrie se preconizeaza sa inceapa lucrarile de refacere care vor dura un an. Valoarea estimata a lucrarilor este de 42 de milioane de lei fara TVA.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca, in timpul lucrarilor de consolidare, prin pasajul Lujerului se va circula "cel mai probabil pe un singur sens".

Pentru zonele adiacente pasajului, municipalitatea s-a gandit si la cateva masuri impotriva blocajelor rutiere. Toate lucrarile de asfaltare in zonele adiacente pasajului au termen de finalizare 30 iunie.

Administratia Strazilor a solicitat Primariei sectorului 6 sa reprogrameze lucrarile la carosabil astfel incat acestea sa fie gata pana la sfarsitul acestei luni.

#capitala, #lujerului, #oprescu, #pasaj, #pericol, #primaria, #sorin , #stiri Sorin Oprescu