Primaria Bucuresti va suporta in integralitate cresterea pretului gicacaloriei

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 14:37
1851 citiri
Primaria Bucuresti va suporta in integralitate cresterea pretului gicacaloriei

Municipalitatea va suporta in totalitate cresterea pretului gicacaloriei, acesta ramanand neschimbat la consumator, a declarat, marti, edilul Capitalei Sorin Oprescu, in urma intalnirii cu primarii celor sase sectoare ale Capitalei, potrivit NewsIn.

Oprescu a precizat ca suma necesara pentru a subventiona pretul gigacaloriei este de circa 100 de milioane de lei, fiind gasite resurse financiare in bugetul PMB, dupa ce, luni , acesta declarase ca Primaria Capitalei nu va putea, din datele preliminare, sa acopere integral cresterea pretului gigacaloriei.

"Am informat ca acceptam cresterea de 8,3% stabilita de ANRE, respingand cererea initiala a ELCEN de crestere a pretului cu 22,1%", a declarat Sorin Oprescu.

Astfel, bucurestenii vor plati si in iarna aceasta un pret de 119 lei pentru gigacalorie.

Pretul de tarifare al gigacaloriei a fost, in sezonul rece 2008/2009, de 248 de lei/gigacalorie, din care populatia platea doar 119 lei, datorita subventiilor asigurate de municipalitate.

Pe 4 ianuarie, Primaria Capitalei anunta ca nu primise, pana la acea data, nicio comunicare oficiala in legatura cu decizia de majorare a pretului gigacaloriei pentru Bucuresti, specificand ca imediat dupa primire se va face o analiza si va anunta o decizie in acest sens.

"Pana in prezent, nu s-a primit la sediul Primariei Capitalei nicio comunicare oficiala in legatura cu decizia de majorare a pretului gigacaloriei pentru municipiul Bucuresti.

Imediat ce se va primi anuntul oficial, primarul general, Sorin Oprescu, va face o analiza impreuna cu RADET si ceilalti factori responsabili in domeniu si va anunta o decizie in legatura cu eventuala crestere a subventionarii gigacaloriei de catre Primaria Municipiului Bucuresti", se arata in comunicatul emis pe 4 ianuarie.

"De altfel, in repetate randuri, Primarul General a dat asigurari ca bucurestenii nu vor avea de suferit in cazul unei cresteri de pret al gigacaloriei", se mai preciza in comunicatul PMB. 

#primaria, # bucuresti, # crestere, # pret, # gigacalorie , #stiri Sorin Oprescu