Prefectul Capitalei: Bugetul municipalitatii contine erori grave

Luni, 21 Martie 2011, ora 15:03
1574 citiri
Prefectul Capitalei: Bugetul municipalitatii contine erori grave

Bugetul Capitalei, in forma prezentata institutiei prefectului, pentru a se constata legalitatea sa, contine erori grave, cum ar fi faptul ca nu ia in considerare amendamentele propuse si votate de CGMB, a declarat, luni, prefectul municipiului Bucuresti, Mihai Atanasoaei, informeaza Newsin.

Analiza prefecturii a scos la iveala peste 30 de situatii in care suma de bani pentru unele institutii, investitii sau pentru unele capitole generale nu este aceeasi cu suma prevazuta in amendament sau in propunerile primarului.

Astfel, la venituri, primarul a propus suma de 5,14 miliarde lei, consiliul a votat 4,74 miiliarde lei, iar in forma scrisa transmisa prefectului apare suma de 4,71 miliarde lei.

Pentru inchiderea inelulul median de circulatie in zona de nord a Capitalei, primarul a propus 5,97 milioane lei, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a votat 1,97 milioane lei, iar in bugetul prezentat prefectului suma trecuta este de un milion de lei.

Un caz grav, in opinia prefectului, este reprezentat si de sumele pentru unele spitale. Astfel, pentru Spitalul Sfanta Maria, la capitolul cheltuieli, primarul a propus 28,631 milioane lei, CGMB a aprobat 33,631 millioane lei, iar in forma scrisa apar doar 8,5 milioane lei.

Atanasoaei spune ca Directia de Buget din Primaria Capitalei a justificat sumele trecute in forma finala pin aceea ca s-a luat dupa forma scrisa a procesului verbal prezentat de Directia de Asisteta Tehnica si Juridica din primarie. Cu toate acestea, in forma finala apar amendamente formulate si aprobate care nu au fost inregistrate in procesul verbal.

Mai mult Directia de Asistenta Tehnica a formulat o atentionare catre Directia de Buget, pentru a lua in calcul la forma finala a bugetului amendamentele scrise, o alta atentionare de acest gen fiind formulata de Comisia Economica, Buget, Finante din cadrul CGMB.

Atentionarile nu au fost luat in calcul, iar prefectul spune ca, daca reprezentantii municipalitatii au facut-o cu intentie, este vorba despre o fapta penala. Cu toate acestea, prefectul nu asesizat organele de cercetare penala si a retrimis bugetul la CGMB, pentru a fi corectat. El spune ca ori primarul, ori CGMB, poate convoca o sedinta in care sa fie corectate erorile.

Bugetul Capitalei pe 2011, aprobat in sedinta CGMB din 28 februarie, a starnit un veritabil scandal intre o parte a consilierilor si primarul general Sorin Oprescu, acesta din urma fiind nemultumit de faptul ca au fost taiate sume necesare pentru proiecte prioritare ale orasului.

#buget, #bugetul capitalei, #consiliul general.investitii, #prefect , #stiri Sorin Oprescu