Pasajul Pipera, deschis in octombrie

Luni, 30 Mai 2011, ora 23:03
1546 citiri
Pasajul Pipera, deschis in octombrie

Pasajul de la Pipera va fi dat in folosinta in octombrie, a anuntat luni primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, precizand ca fiecare partid va dori sa isi insuseasca podul, dar acesta este al bucurestenilor, potrivit Mediafax. 

"Pasajul de la Pipera va fi dat in folosinta din octombrie, asa cum am promis bucurestenilor. Fiecare partid va dori sa isi insuseasca podul, dar acesta este al bucurestenilor.

Sa isi ia la revedere ca isi asuma vreunul acest pod, noi l-am facut, l-au gandit la vremea respectiva, s-au chinuit si oamenii aia, ne-am chinuit si noi, cu totii, inclusiv constructorul, care este actorul principal, iata ca a iesit foarte bine.

Podul este al bucurestenilor si, daca vor sa si-l ia in proprietate, sa vina sa le dau brelocuri, am brelocuri pentru toti, si pentru PDL si pentru ceilalti care doresc sa si-l asume", a spus primarul Sorin Oprescu, la Pasajul Basarab, unde a participat la primele teste cu incarcare ale podului hobanat.

Edilul sef al Capitalei declara, la inceputul lunii aprilie, ca lucrarile pentru supralargirea Soselei Pipera si la pasajul denivelat sunt in grafic, fiind amplasate grinzile pe trei tronsoane ale podului si executati toti pilotii forati, iar problema exproprierilor este rezolvata.

Proiectul vizeaza largirea la sase benzi a Soselei Pipera (fata de doua cate sunt in prezent), intre Calea Floreasca si Calea ferata Bucuresti - Constanta si constructia unui pasaj prin care sa se realizeze supratraversarea bulevardului Barbu Vacarescu, pe de o parte, si a Caii Floreasca, pe de alta parte.

Supralargirea Soselei Pipera va facilita accesul in zona de nord a Capitalei dinspre viitoarea autostrada A3. Drumul va avea lungimea de 1,52 kilometri si latimea de 34 de metri.

In acest proiect, a carui valoare este de 106.022.831,34 lei, din care TVA reprezinta 16.928.015,25 lei, constructor este Asocierea PA&CO International SRL si F. Kirchhoff Strebenbau GmbH Co KG. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pasaj pipera, #sorin oprescu, #soseaua pipera, #deschidere pasaj pipera , #stiri Sorin Oprescu