Pasajul Basarab va fi deschis la timp, sustine Oprescu

Marti, 07 Iunie 2011, ora 14:07
1482 citiri
Pasajul Basarab va fi deschis la timp, sustine Oprescu

Nu sunt intarzieri la deschiderea pentru circulatie a pasajului Basarab, iar rezultatele probelor tehnice de rezistenta a constructie "vor veni in aceste zile", a declarat, marti, Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Nu am spus niciun fel de data pentru deschiderea circulatiei", a mai spus edilul-sef.

Primarul a dat de inteles ca pasajul ar putea fi inaugurat in curand, in conditiile in care reprezentanti ai constructorilor straini (companiile Construction si Astaldi) au sosit deja in tara.

Potrivit lui Oprescu, la preluarea tehnica a pasajului va lua parte, pe langa comisia municipalitatii, un grup de profesori universitari si specialisti de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti.

Podul de la pasajul Basarab din Capitala a fost supus la inceputul saptamanii trecute, timp de trei zile, la ultimele teste de rezistenta.

In prima zi de verificare a rezistentei podului, au fost programate patru probe, cu sase tramvaie, 14 camioane si o incarcatura maxima de 826 de tone.

Marti au fost realizate tot patru probe, cu 12 tramvaie, 32 de camioane si o incarcatura maxima de 1.828 de tone, iar miercuri au fost facute ultimele doua probe, cu 13 tramvaie, 23 de camioane si o incarcatura maxima de 1.467 de tone.

Construit pentru a fluidiza traficul, pasajul suprateran Basarab va face legatura intre bulevardul Nicolae Titulescu, in apropierea Garii de Nord, si bulevardul Vasile Milea, existand si bretele de legatura cu Soseaua Grozavesti. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pasajul basarab, # deschiderea pasajului basarb, # sorin oprescu , #stiri Sorin Oprescu