Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pasajul Basarab, deschis in martie

Pasajul Basarab, deschis in martie

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sambata, ca probele pe Pasajul Basarab vor fi facute in martie, iar la sfarsitul lunii va fi deschis circulatiei rutiere, el precizand ca lucrarile la linia de tramvai vor mai dura, potrivit Mediafax. 

Potrivit unui comunicat de presa al Primariei Capitalei, primarul general Sorin Oprescu a verificat, sambata, stadiul lucrarilor la Pasajul Basarab.

Sorin Oprescu a aratat ca in acest moment jumatate din podul hobanat a fost betonat, urmand ca la finalizarea acestei etape sa inceapa tensionarea hobanelor.


"In martie se vor face probele pe pasaj, iar la sfarsitul lunii vom da drumul la circulatia rutiera.


Lucrarile la linia de tramvai vor mai dura, dar asta este etapizarea fireasca, calea ferata nu se poate finaliza inainte de tensionarea hobanelor si asezarea pe pozitia finala a tablierului podului, pentru ca importanta este in primul rand siguranta oamenilor", a declarat primarul Capitalei, citat in comunicat.


De asemenea, Sorin Oprescu a explicat ca s-a demarat amenajarea statiei, dupa care vor fi montate lifturile si trotuarul mobil, iar sistematizarea circulatiei pe strazile din zona va fi terminata inainte de darea in folosinta a pasajului.


Pasajul Basarab va realiza legatura rutiera si de tramvai intre Bulevardul Nicolae Titulescu - Soseaua Orhideelor - Podul Grozavesti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulatia tramvaielor), respectiv Soseaua Grozavesti, intregindu-se astfel inelul principal de circulatie al Municipiului Bucuresti in partea de nord-vest.


Proiectul cuprinde doua traversari majore de obstacole, a raului Dambovita peste podul existent largit si a caii ferate in zona Garii de Nord.


Viaductul principal al pasajului are o lungime totala de 1450 de metri - din care 117 metri Podul pe Arce peste raul Dambovita, respectiv 340 de metri Podul Hobanat peste zona Garii de Nord -, cu bretele de acces la pasaj de 1126 metri lungime si rampe de acces de 1250 m.


Pe pasaj, in zona Podului Hobanat va fi realizata statia de tramvai dotata cu scari fixe, lifturi si escalatoare menite sa asigure legatura intre nivelul peroanelor statiei si nivelul solului, precum si cu statia de metrou Basarab. Valoarea totala a contractului este de 160.738.329 euro.


In data de 15 septembrie 2010 s-a reluat circulatia la sol pe toata zona afectata, cu exceptia perimetrului Plevnei - Gara Basarab, unde, din cauza lucrarilor la Podul Hobanat, circulatia se va relua dupa finalizarea lucrarilor din zona. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1418 ori