Pasajul Basarab a trecut toate testele de rezistenta

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 17:01
1381 citiri
Pasajul Basarab a trecut toate testele de rezistenta

Sorin Oprescu a anuntat ca pasajul Basarab a trecut testele de rezistenta si ca joi va incepe receptia lucrarii, conform NewsIn.

Potrivit edilului, proiectantul spaniol al pasajului a trimis constructorilor o scrisoare in care se mentioneaza: "Am primit rezultatele testelor de incarcare a convoaielor 3 si 4 (incarcarea maxima). Am analizat aceste rezultate si le consideram favorabile".

Comisia de receptie a pasajului include reprezentanti ai municipalitatii si un grup de profesori universitari si specialisti de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti.

"Dupa incheierea procesului verbal de receptie, pasajul va fi dat in folosinta", a mai spus Oprescu, fara a mentiona insa o data precisa.

Garantia tehnica a pasajului, asigurata de constructori (companiile Construction si Astaldi), este de 10 ani.

Primarul general a subliniat ca receptia lucrarii se refera la rezistenta, structura si tot ceea ce tine de calea de rulare, nu si la finisaje si izolatii. Precizarea lui Oprescu a venit dupa ce, tot miercuri, Ministerul Dezvoltarii a comunicat ca reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii au constatat ca mai sunt de executat diferite izolatii si lucrari la caile de rulare si la cele de acces pentru ca pasajul sa fie pus in functiune.
Construit pentru a fluidiza traficul, pasajul suprateran Basarab va face legatura intre bulevardul Nicolae Titulescu, in apropierea Garii de Nord, si bulevardul Vasile Milea, existand si bretele de legatura cu Soseaua Grozavesti.

Sursa foto: evz.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pasaj basarab, #sorin oprescu, #primarie bucuresti , #stiri Sorin Oprescu