Parcarea de langa Stadionul National din Capitala, gata in septembrie 2011

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 12:31
1928 citiri
Parcarea de langa Stadionul National din Capitala, gata in septembrie 2011

Lucrarile la parcarea supraterana cu 1.300 de locuri de langa viitorul stadion National din Bucuresti vor incepe in martie 2011 si ar urma sa se incheie in luna septembrie a aceluiasi an, a declarat, joi, seful Directiei de Investitii din Primaria Capitalei, Bogdan Hreapca, transmite NewsIn.

"Ne gandim, de asemenea, sa mai construim doua parcari etajate la stadion, cu trei-patru nivele si cate 3.000 de locuri fiecare", a precizat primarul general Sorin Oprescu, tot joi, cu prilejul unei vizite la stadion.

Potrivit edilului-sef al Capitalei, o alta parcare de acest fel ar putea fi construita pe locul autobazei RATB de langa stadion, despre care Oprescu spune ca este putin folosita.

Parcarea care va fi gata in septembrie 2011 costa 8,7 milioane de euro. Ea va avea parter, trei etaje si inaltimea de 13,5 metri. Suprafata constuita la sol va fi de 7.500 de metri patrati, iar suprafata construita desfasurata va fi de 32.040 de metri patrati.

In spatiul celor patru nivele ale parcarii vor fi amenajate si terenuri de sport, alei carosabile, rampe carosabile, scari si lifturi.

Constructia va fi deschisa, fara incalzire, iar spatiul terasei va fi folosit ca parcare in aer liber.

Construirea unei parcari de asemenea dimeniuni este necesara pentru acreditarea si desfasurarea de competitii europene, in conditiile in care Romania a specificat UEFA ca vrea sa gazduieasca finala Europa League din anul 2012, se arata in studiul de fezabilitate al proiectului.

Lucrarile la stadionul National vor fi incheiate la sfarsitul lunii mai 2011, iar in iunie-iulie vor fi facute teste in vederea receptionarii lucrarii, potrivit edililor.

In august 2011, stadionul va putea gazdui meciul amical de inaugurare, in care Romania ar urma sa intalneasca Argentina.

#parcare, #supraterana, #lia, #manoliu, #oprescu , #stiri Sorin Oprescu