Oprescu se va adresa instantei daca bugetul Capitalei nu va fi votat din nou

Joi, 24 Martie 2011, ora 14:09
1475 citiri
Oprescu se va adresa instantei daca bugetul Capitalei nu va fi votat din nou

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, ca se va adresa instantei daca bugetul municipalitatii pe 2011 nu va fi votat din nou si ca nu va ceda la presiunile consilierilor generali, relateaza NewsIn.

"Eu nu sunt de acord sa fac rabat de la lege", a subliniat Oprescu.

Primarul general considera ca in proiectul trimis mai departe prefectului si finantelor publice nu exista erori din partea directiilor primariei, ci erori cauzate de amendamentele propuse de consilieri.

"Sunt erori in capul unora", a mai spus edilul-sef, referindu-se la declaratiile prefectului in legatura cu neconcordantele din buget.

Sorin Oprescu mai spune ca, daca bugetul nu va fi votat din nou, exista riscul ca salariile sa nu mai fie platite in primarie si ca serviciile municipalitatii sa nu functioneze.

Primarul general Sorin Oprescu le-a trimis, miercuri, liderilor partidelor reprezentate in Consiliul General al Municipiului Bucuresti o scrisoare prin care cere sprijin in favoarea unui "vot intelept" pentru bugetul Capitalei si, implicit, pentru toate proiectele de care "orasul are nevoie".

"Dupa cum probabil stiti, bugetul Capitalei pe anul 2011 va trebui supus din nou votului CGMB, intr-o forma mai echilibrata, mai realista si mai potrivita cu nevoile orasului si ale bucurestenilor.

Cheia pentru ca Bucurestiul sa aiba, in sfarsit, un buget adecvat este cooperarea tuturor partidelor politice reprezentate in Consiliul General si reunirea acestora in jurul unui singur obiectiv - interesul bucurestenilor.

Din pacate, la precedentul vot nu s-a intamplat asa.

Mai avem insa cu totii o sansa", le-a scris edilul-sef lui Emil Boc (PDL), Victor Ponta (PSD), Crin Antonescu (PNL), Corneliu Vadim Tudor (PRM) si Gheorghe Becali (PNG).

Oprescu mai spune, in aceeasi scrisoare, ca viziunea lui in privinta bugetului se sprijina pe doua idei pe care le considera esentiale: buna functionare a tuturor sistemelor edilitare si proiectele de dezvoltare a orasului.

Potrivit viceprimarului Mircea Raicu, liderii de grup din CGMB i-au propus lui Oprescu sa corecteze pana vineri bugetul, cu promisiunea ca ulterior sa faca o sedinta de rectificare, la care sa fie discutata finantarea unor proiecte propuse de edilul-sef al Capitalei.

Raicu (PDL) i-a cerut primarului general Sorin Oprescu sa rescrie bugetul Capitalei respectand amendamentele Consiliului General, astfel incat sa respecte conditiile de legalitate si sa poata fi implementat cat mai repede.

Bugetul municipalitatii bucurestene pe 2011 a fost restituit, marti, Primariei Capitalei de catre Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti - Trezorerie, in vederea solutionarii mai multor probleme din cuprinsul acestuia, a informat Prefectura Capitalei.

Printre problemele identificate se numara anexa la buget referitoare la aprobarea numarului de posturi si a fondului de salarii pentru 2011 pentru fiecare institutie subordonata Primariei Municipiului Bucuresti.

O alta problema este lipsa de corelare a veniturilor si cheltuielilor bugetului local, ca urmare a introducerii de amendamente la aprobarea bugetului local pe 2011.

Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, a afirmat, luni, ca bugetul Capitalei, in forma prezentata institutiei prefectului, pentru a se constata legalitatea sa, contine erori grave, cum ar fi faptul ca nu ia in considerare amendamentele propuse si votate de CGMB.

Dupa votarea bugetului pe 2011, primarul general Sorin Oprescu a reclamat faptul ca, in forma aprobata de CGMB, au fost taiati bani de la proiecte prioritare ale orasului, pentru a fi dati regiilor de transport si de distributie a energiei termice. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sorin oprescu, # bugetul capitalei, # primaria municipiului bucuresti , #stiri Sorin Oprescu