Oprescu: Lucarile la Arena Bucurestilor ar putea incepe in 2010

Joi, 18 Februarie 2010, ora 16:28
2180 citiri
Oprescu: Lucarile la Arena Bucurestilor ar putea incepe in 2010

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, ca lucrarile la proiectul Arena Bucurestilor ar putea incepe in 2010, la proiectul initial fiind aduse schimbari, iar in perioada urmatoare va fi realizat contractul de concesiune al lucrarilor publice. 

In cadrul unei conferinte de presa de la joi pe tema investitiilor, Oprescu a vorbit si despre un proiect al vechii administratii, denumit Arena Bucurestilor, precizeaza Mediafax.

Potrivit edilului general, acest proiect va fi inceput in acest an si va fi realizat prin parteneriat public-privat, urmand sa fie cel mai mare complex sportiv, de agrement si social din Romania.


Astfel, Arena Bucurestilor va avea o capacitate de aproximativ 8.000 de locuri, fiind prevazuta cu o parcare subterana si supraterana de aproximativ 1.000 de locuri.


Termenul de finalizare al lucrarilor este de 24 de luni de la data inceperii acestora, arena urmand sa fie amplasata in Parcul Tineretului.


"Constructia urmeaza sa aiba loc 90% sub nivelul solului, protejand zona verde a parcului si include si amenajarea peisagistica a zonei. In perioada imediat urmatoare se va finaliza contractul de concesiune a lucrarilor publice", a mai spus Sorin Oprescu.


Proiectul a fost initiat in anul 2006 de Primaria Municipiului Bucuresti (PMB).


In aprilie 2008, primarul de la vremea respectiva, Adriean Videanu, spunea ca proiectul - al carui concept prevedea o capacitate de 16.000 de locuri, estimat la 51 de milioane de euro - ar putea fi realizat din fondurile Muncipalitatii, in lipsa ofertelor investitorilor privati.


Toate cele cinci licitatii pentru concesionarea proiectului pe o perioada de 49 de ani au fost anulate din lipsa de oferte.

 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#arena, #bucuresti, #lucrari, #oprescu , #stiri Sorin Oprescu