Oprescu: Daca asfaltam in ritmul acesta, vom termina de astupat gropile in anul 2017

Marti, 23 Februarie 2010, ora 10:27
1187 citiri
Oprescu: Daca asfaltam in ritmul acesta, vom termina de astupat gropile in anul 2017

Primarul general Sorin Oprescu le-a spus asfaltatorilor, marti dimineata, ca este nemultumit de ritmul in care sunt asfaltate gropile din Capitala si le-a cerut sa finalizeze operatiunea pana sambata dimineata, pentru ca altfel le va imputa toate plangerile pe care le are pe birou. 

"Daca asfaltam in ritmul acesta, vom termina de astupat gropile in anul 2017", le-a spus Sorin Oprescu asfaltatorilor, la prezentarea raportului inspectorilor municipali.

Edilul Capitalei le-a cerut reprezentantilor firmelor sa finalizeze asfaltarea gropilor pana sambata dimineata, precizand ca a primit multe sesizari de la soferi care si-au avariat masinile.

"Daca nu terminam pana sambata dimineata, va voi imputa toate plangerile pe care le am in birou", a avertizat Oprescu, citat de Mediafax.

De asemenea, primarul general le-a cerut inspectorilor Administratiei Strazilor sa intocmeasca, incepand de marti, notificari pe care sa le trimita firmelor responsabile cu asfaltarea in Bucuresti.

"Sa se intocmeasca notificari, fara generalitati, cu fiecare groapa neremediata, cu fiecare bulevard si cu localizarea exacta a acestora", a spus Oprescu.

Inspectorii Directiei Inspectie si Control General au verificat, in noaptea de luni spre marti, intre orele 23.00 si 6.00, arterele de circulatie pe care firmele de asfaltare au anuntat ca vor lucra.

Astfel, inspectorii au constatat ca firma Delta ACM a astupat gropile pe Bulevardul Dinicu Golescu, iar strada Stirbei Voda a fost remediata in fata Reprezentantei ONU si la intersectia cu strada Ion Campineanu.

Reprezentantii Tehnologica Radion anuntau, luni seara, ca vor lucra pe Bulevardul Mircea Eliade, strada Radu Beller si pe Bulevardul Iuliu Maniu.

Inspectorii au constatat ca pe strada Mircea Eliade, desi au fost remediate unele deficiente, au mai ramas gropi la intersectia cu strada Radu Beller, la nr. 14 si fisuri transversale la intersectia cu Bulevardul Primaverii, strada Radu Beller a fost remediata, iar pe Bulevardul Iuliu Maniu s-a lucrat la iesirea spre autostrada cu mixtura stocabila, dar carosabilul nu se prezinta in conditii optime.

In ce priveste lucrarile anuntate de reprezentantii firmei Han Group pe mai multe artere din cartierul Berceni, inspectorii au constatat ca sensul Ion Iriceanu spre Piata Sudului a fost remediat, pe sensul invers sunt probleme la numerele 6 si 8 si la intersectia cu Turnu Magurele.

Firma Eurovia anunta ca va lucra cu trei echipe pe Calea Victoriei, Bulevardul Elisabeta, Stirbei Voda si in zona Prelungirea Ghencea.

Potrivit inspectorilor municipali, pe Prelungirea Ghencea a fost remediata o banda, intre strazile Brasov si Valea Oltului, dar pe sensul invers sunt probleme pe toata lungimea, strada Valea Cascadelor a fost remediata, pe Bulevardul Regina Elisabeta au fost astupate gropile din intersectia cu strada Academiei, iar pe strada Stirbei Voda nu s-a lucrat, fiind probleme la Casa Radio, la nr. 152 (trecerea de pietoni) si la intersectia cu strada Berzei.

Echipele de la Euroconstruct au astupat gropile pe Calea Victoriei, intersectia cu strada Stirbei Voda si in statia RATB Clabucet.

Pe bulevardele Magheru si Lascar Catargiu, desi inspectorii nu au gasit lucratori, carosabilul era in conditii optime, plombarile gropilor fiind executate anterior.

Totodata, echipele firmei Strabag au astupat gropile in Piata Alba Iulia si pe Bulevardul Unirii (Piata Alba Iulia spre Piata Unirii), pe ambele sensuri, cu exceptia intersectiei cu Mircea Voda. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#oprescu, # asfaltari, # gropi , #stiri Sorin Oprescu