Oprescu crede ca intr-un an de zile se va circula pe podurile de la Mihai Bravu

Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 15:17
2051 citiri
Oprescu crede ca intr-un an de zile se va circula pe podurile de la Mihai Bravu
Foto: romania-insider.com

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, spera ca pe podurile ce compun pasajul Mihai Bravu se va circula mai devreme de 21 decembrie 2014.

El a precizat sambata, cu prilejul verificarii lucrarilor la pasajul suprateran Mihai Bravu, ca pe unul dintre poduri se va putea circula din martie 2014. Edilul general ar fi vrut ca lucrarile la pasajul Mihai Bravu sa fi fost finalizate anul acesta, insa a afirmat ca a intampinat o serie de obstacole.

"Sapte mii de franari care au pus piciorul pe frana, te mai pacaleste cate unul, ca aici stiti foarte bine cu Romstrade cum s-a intamplat si au zis ca il fac, il fac, il fac si am stat un an sa asteptam sa-l faca, dupa care am avut conditiile legale de anulat contractul, a inceput din nou si cel nefinantat, ca asa muta domnii consilieri, unii dintre ei cateodata muta banii cum le sta mintea la cine stie ce altceva", a raspuns Oprescu intrebat de jurnalisti ce a stat in calea realizarii acestui obiectiv.

El a spus ca in trei luni de lucrari s-au recuperat sase luni. "La pasajul Vacaresti inceput cu doi ani de zile in urma un an am stat din cauza neintelegerilor pe care le-am avut cu constructorul, s-au rezolvat si lucrurile acestea, sper ca niciodata sa nu ma mai pacaleasca cineva in felul acesta, iata ca in trei luni aproape ca as indrazni sa spun ca s-au recuperat sase, sapte luni din asteptarea aceasta", a adaugat edilul general.

Potrivit Primariei Municipiului Bucuresti, primul pod e realizat in proportie de 65%, in cateva saptamani au fost montate 44 de grinzi pe 11 deschideri. Au inceput lucrarile de realizare a infrastucturii pentru cel de-al doilea pod, in 23 de zile s-au confectionat 420 de tone de tabla pentru tablierul metalic al podului, care e deja montat.

Prin realizarea acestui proiect, patru mari cartiere care totalizeaza peste 600.000 de locuitori - Berceni-Oltenitei, Balta Alba, Pantelimon si Colentina - vor fi legate intre ele, vor avea conexiune cu zona de nord a orasului (Aeroport Otopeni, iesirea spre Valea Prahovei), precum si alternative fata de inelul interior reprezentat de bulevardele Mihai Bravu - Stefan cel Mare, fapt ce va duce implicit si la decongestionarea traficului in zona centrala.

Contractul a fost atribuit la finele lunii august asocierii Astaldi Spa - Astalrom SA, ambele parte a grupului italian de constructii. Contractul pentru executarea pasajului suprateran Mihai Bravu - Splaiul Unirii, incheiat initial cu firma Romstrade, a fost reziliat in decembrie 2012.

#Oprescu pasaj Mihai Bravu, #pod Mihai Bravu Bucuresti, #Oprescu pod Bucuresti , #stiri Sorin Oprescu